Maandag ochtend vroeg, in een dikke winterjas, muts en sjaal stapte ik de deur uit. Het gras was wit van de vorst. De bladeren hadden mooie witte randjes en het water was net een spiegel.

Ik trok mijn warme schoenen aan met een fijn profiel om zo niet uit te glijden op de houten vlonders. Rustig wandelde ik een klein rondje, op de helft werd ik zo misselijk en moe dat ik blij was dat het park bankjes had. Mijn benen voelde al alsof ik een hele marathon had gelopen, het is gek om opeens niet de kilometers te kunnen lopen die je normaal met gemak liep.

De kou bracht eindelijk wat kleur op de wangen, het was echt even genieten. Maar wat was ik blij toen ik lang uit op de bank zat, rustig bijkomend van de korte wandeling. Rustig met een warm kopje thee en een handwerkje op de bank. Verbaast over het energie gebrek en over de plotselinge kou die overal te zien was.

De herfst / winter is eigenlijk een prachtig seizoen om te fotograferen, de vorst op de bladeren en de spinnenwebben die mooi uit komen bij een laagstaande zon. De vel rode luchten en al die lekker dikke sjaals, mutsen en wanten om even heerlijk in weg te kruipen.

Op naar de volgende korte wandeling.