Rustig kijk ik op Instagram naar dames die zwanger zijn, lees ik de blogjes van dames die het mee maken en geniet ik van de baby foto’s op Pintrest. Terwijl ik daar naar kijk besef ik dat de wolken wit zijn en niet roze.

Ik drijf niet op een roze wolk nu ik zwanger ben, de zon is niet gaan schijnen en de wereld is niet opeens mooier geworden. Nee ik voel me het zelfde als eerst toen ik al die vervelende hormonen spoot…. Toen ik elke keer die ziekenhuisbezoekjes af liep en toen ik nog werkte. Nee ik voel me niet zielsgelukkig, om eerlijk te zijn vind ik het alleen maar een heel hoop gedoe.

Ow baby kamertjes bekijken vind ik oprecht echt leuk, maar het zwanger zijn vind ik maar iets dat onhandig is bedacht. Terwijl ik balletles had en in de spiegel keek voelde ik me enkel maar een grote zeekoe… Oké ik overdrijf een beetje, maar toch. De wandelingen zijn veel korter dan ik graag zou willen en het slapen is één grote nachtmerrie. Want ik heb alleen maar last van mijn rug of moet plassen. Dan te bedenken dat dit pas week 14 a 15 is….

Maar niet alles is negatief hoor, zeker niet!!! Want echt die baby kleertjes zijn te schattig voor woorden. Ik heb de neiging om alles al aan te willen schaffen, van kinderwagen tot ledikant. Mijn borsten zijn groter dan ooit te voren en dit is nog maar het begin, voor het eerst heb ik een mooi maatje.

Ik moet bekennen, ik ben nog al ongeduldig. Het hele zwanger zijn is belangrijk om je geestelijk voor te bereiden op het moederschap, maar eigenlijk is het liever vandaag dan morgen. Ik heb al de mooie en minder mooie kanten mogen zien bij vriendinnen. Vooral toen ik een weekendje weg ging met vriendin en haar kleine. Door het traject en door al die momenten ben ik een klein beetje ongeduldig.

Maar vanaf morgen ben ik thuis tot ik iets anders vind qua werk. Dat wordt maar vaker wandelen, oefeningen doen voor mijn rug die de fysio gaf. Ja ik heb zeker wel roze wolk momenten! Elke keer bij de echo’s als je het mensje ziet groeien. Of wanneer ik weer veel te leuke pakjes zie of ideeën voor een kinderkamer.

Voor nu op naar de 19e, dan mag ik het kleine mensje weer even zien, verder moeten de kleertjes nog maar even wachten tot we weten wat het word. Maar er komt nog een filmpje aan hoor, want had al wel weer wat leuks gehad en gekocht. *smile* Voor nu, nee het is niet enkel maar een roze wolk. Ze zijn toch echt gewoon wit.