Terwijl de meeste tuinders heerlijk genieten van de winterstop, ging ik juist na ruim vijf weken weer eens naar de moestuin. Sinds onze dierbare opa was overleden en ik zwanger bleek te zijn ben ik eigenlijk niet zo vaak meer geweest. Ook regende het gewoonweg vaak of was het koud… 
Je hoort het al, uitstel gedrag was zeker aanwezig… Maar nu ik natuurlijk opeens volledig thuis ben komen te zitten, vijf maanden voor ik daadwerkelijk thuis zou gaan zitten. Besloot ik maar de volkstuin zo goed mogelijk te gaan onderhouden. Door mijn afwezigheid was er gras gegroeid en nog veel meer ander groen wat er niet hoorde. Daarom begon ik maar eens met het eerste stukje te schoffelen, rustig aan want ik had immers alle tijd.

Ik nam heerlijk de eerste stronken spruiten mee en zelfs een echte rode kool! Eigenlijk mag ik zo aan het einde van december best trots zijn wat er nog van de tuin is gekomen. Wanneer het einde echt is gearriveerd zal ik een overzichtje maken wat ik dit jaar heb geoogst en wat ik dus heb bespaard.

Het was immers mijn eerste echte seizoen op Plot 22a,