Terwijl ik langzaam aan de dagen probeer te wennen, de winter die om de hoek is komen kijken. De vele uren alleen in een huis met een kat in de pubertijd… Mijn lichaam die langzaam veranderd naar een lopende broedmachine en toekomstige melkmachine… Probeer ik eens te bedenken hoe ik mijn tijd wil gaan besteden aan dit plekje. Aan Kostelijk Leven en straks aan de tuin!

Want de winter is begonnen en dat betekend dat de lente nog maar achtentachtig dagen van ons verwijderd is. De dagen gaan langer worden en langzaam zal de wereld meer kleur krijgen.

Mijn lichaam zal tegen die tijd nog meer zijn veranderd en zo ook mijn leven, zal ik dan weer aan het werk zijn of zal ik al die achtentachtig daten thuis hebben gezeten. Opeens zo veel vrijheid, rust en ontspanning.

Zelfs vriendlief moet er aan wennen dat wanneer hij thuis komt hij niks meer in huis hoeft te doen. Het is ongewoon en nieuw en opeens kijk ik ook naar de volders online. Simpel te kijken welke groente er in de aanbieding is. Wat wij kunnen gaan eten en opeens heb ik weer tijd om te bakken, te koken en nieuwe dingen te proberen.

Het leven veranderd, vandaag de vrijdag. Dat betekend dat vriendlief en ik meer dan een weekje samen thuis zijn. Dat de kerst er bijna is en dat het nieuwe jaar echt op de stoep staat. Het nieuwe jaar vol nieuwe ervaringen, nieuwe kansen en nieuwe hoop.

Tot het nieuwe jaar wandel ik nog heerlijk rond door het park achter ons huis, maak ik foto’s en ga ik naar de tuin. Nu heb ik de energie nog, wie weet hoe het over achtentachtig dagen gaat zijn, wanneer de vogels weer gaan fluiten. De zon zal gaan schijnen en de dagen langer en langer worden.

Maar laten we eerst genieten van de winter, de kaarsjes die branden en de knusheid van het huis.