Als eerst merk ik hoe de meeste mensen aankijken tegen jouw als je zwanger bent. Opeens krijg je berichtjes van mensen die je nooit spreekt. Wil iedereen op de koffie komen en vind men cadeautjes opeens heel belangrijk!

Zwanger zijn is iets prachtigs en iedereen vind dit een uniek moment. Iedereen wil er deel van uitmaken en je krijgt honderd keerde vraag hoe je je voelt… Maar word je hier nu echt wel gelukkig van?

Vandaag neem ik je mee over waar ik gek van word, omdat men het allemaal zo maar aanneemt dat jij het leuk vind om te horen of te ervaren… Dit al in week zestien…

Een ronde buik.

Tijdens mijn zwangerschap begon mijn buik al heel snel te groeien, of dit komt door mijn vreemde baarmoedervorm of omdat het kindje gewoon graag zijn ruimte al afbakent. Geen idee maar mensen vinden een dikke buik prachtig en denken ook altijd meteen dat ik het geweldig vond om al bij week veertien een echte buik te krijgen. Ik ben inmiddels op het punt dat ik het accepteer dat het groeit, dat ik niet in grote truien loop en gewoon een strak shirt aan durf. Maar makkelijk is dikker worden niet en daarom is de opmerking over het dikker worden, bolle buiken enz niet altijd even fijn. Want het ene moment voel ik me trots en het volgende moment is mijn hoofd weer even met het gevoel in strijd. Zal ook wel door alle hormonen komen toch *smile*.

Kleding

Ik heb nooit gehouden van winkelen, nu was ik eigenwijs en wou ik eigenlijk geen winterjas kopen… Dacht ik in de hele zwangerschap is twee broeken wel voldoende en de rest zou ik wel zien. Maar het liep toch nu al even anders, opeens bestelde ik een legging, winterjas en shirt. Want mijn winterjas wou niet meer goed dicht en begon al een vorm aan te nemen dat er voor zou zorgen dat ik het straks weg kon gooien.

Nu is vriendlief wel helemaal gelukkig, want zwangerschapkleding zit vooral heel strak om je lichaam heen, strakke broeken, shirts, vesten. Dan nog elke trui en jas heeft zo’n touwtje om je buik de accentueren. Daarom was ik zo blij dat ik een jas vond die dat dus even niet doet! Maar daar later meer over.

Aanraken

Ik kreeg al de eerste vragen of ze me buik mochten aanraken, zelfs enkeling ging gewoon automatisch met hun hand er naar toe en gingen er vanuit dat ik het allemaal wel goed vond. Maar mijn antwoord is dan NEEEE!!!! Ik vind het zo raar als mensen opeens aan je buik zitten, vooral nu omdat je toch niks voelt. Straks als het kindje beweegt en te voelen is kan ik het me nog voorstellen dat men het wil. Maar brrr al dat aanraken ik hou er echt niet van.

Het is prachtig

Als ik zeg dat ik me eerder een broedstoof voel en een toekomstige melkfabriek kijkt men me raar aan. Ik had er immers zo veel moeite voor gedaan om zwanger te geraken. Dit klopt als een bus maar ik deed zo veel moeite om een klein hummeltje te krijgen, niet om een broedstoof te worden.

Nu hoop ik dat dit na twintigweken echo wel iets anders word. Als ik over de helft ben en weet of het een jonge of meisje wordt. Als ik het gaat voelen en uiteindelijk ziet bewegen. Maar voor nu ben ik gewoon een wandelende broedstoof die niet kan wachten tot het kleine hummeltje in mijn armen ligt.

_______________________________________________________________________________

 

Genieten

Ja ik geniet echt wel, moet nog wennen aan alles dat veranderd en eigenlijk nog het meest aan de veranderingen in mijn omgeving. Mensen kijken en doen toch opeens anders. Als ik heerlijk rustig wandel, zelf me buik zie ban de boven kant ben ik tevreden. Zoals jullie wel konden zien want zulke buikfoto’s komen wel op mijn Instagram.

Maar we moeten er maar niet vanuit gaan met zijn alle, dat iedereen alles maar fijn vind en van dag één geniet. Of dit bij mij komt door alles wat ik er voor heb moeten doen, dat dit een reality check is geweest. Geen idee, maar ik geniet op mijn manier en soms voel ik me toch echt een wandelende broedstoof en toekomstige melkfabriek.

Misschien interessant