De kerstdagen zijn voorbij en zo ook de dure maand, althans was deze maand echt zo duur??? Toen ik werkte lette ik eigenlijk helemaal niet op de uitgaves van de boodschappen. Hierbij hoort ook de schoonmaakproducten en verzorgingsproducten. Wij maakte een standaard bedrag over en zolang wij hier hiervan konden doen, was er geen wolkje aan de lucht.

Maar nu is het leven 180 graden gedraaid, ik zit thuis… Verwacht een kleintje en wil toch een stukje bewuster zijn met het geld! Ook willen we meer sparen op onze gezamenlijke rekening voor de kleine. Plus opeens krijg ik zo’n 70% salaris ipv 100% dat is ook altijd even een hap in een zure appel.

Dus we beginnen maar eens met de boodschappen onder de loep te nemen!!! Nu zie je onze uitgaves van 2016, zeer verschillend en we aten echt waar we zin in hadden. Ik vergat regelmatig te kijken naar de aanbiedingen of überhaupt wat het seizoen ons bood.

Laat nu net leven volgens de seizoenen mijn grootste wens zijn, dus dat betekend ook op tafel! De rode lijn is ons budget voor 2017, of het budget niet te krap is? Of wij onze doel halen en ook lekker met de seizoenen gaan eten. Ik neem jullie natuurlijk mee in 2017, op weg naar weer 100% vegetarisch en seizoensgebonden. En hopelijk in de maanden juni, juli en augustus veel oogst uit de moestuin.


Budgetteren jullie ook?
Misschien interessant