Nu heb ik in 2016 niet heel veel bietjes uit de tuin kunnen halen, maar toch was het zo’n 1500 gram. Wat ik voor het eerste jaar wel goed vind, de bietjes werden voornamelijk simpel gekookt! Gewoon lekker met aardappeltjes of een heerlijke soep uit eigen tuin! Jaja echt uit eigen tuin want de bietjes, knoflook en ui kwamen uit eigen tuin.
Nu staat de zondag bij ons altijd in het teken van soep, soepen die eigenlijk altijd zelfgemaakt worden met een paar ingrediënten. Niet te ingewikkeld! Vandaag deel de simpele bieten soep die bij vriendlief erg in de smaak viel.

2 a 3 personen

Ingrediënten

  • 500 g Rode bieten 
  • 2 grote uien 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 2 el olijfolie 
  • 1 groente bouillon blokje. 
  • Sojaroom

Bereiding

  1. Schil de bieten en snij ze in gelijke stukken, zet de bieten onderwater en kook ze tot ze zacht zijn. Bij mij was dit zo’n 60 min. Kookvocht is de basis van de soep! 
  2. Verhit een koekenpan met de olijfolie en snipper de ui. 
  3. Bak de ui tot ze glazig zijn, pas op laat ze niet verbranden! 
  4. Snij de knoflook fijn en pak ze één minuut mee. 
  5. Voeg de uien in de blender samen met de bieten en het kookvocht. 
  6. Mix alles tot een gladde dikke soep! 
  7. Doe de soep terug in de pan en voeg het bouillon blokje toe, laat nog even doorkoken en voeg op smaak nog wat peper toe. 
  8. Serveer met een scheutje sojaroom.

Bon appetit