Oké misschien is de titel wel een klein beetje te optimistisch, maar het nieuwe jaar is begonnen en dat betekend dat het nieuwe moestuinseizoen ook steeds dichter bij komt! Nu wanneer ik dit schrijf is dit haast niet voor te stellen aangezien de grond hard is van de vorst. Het ijs op de ramen zit en het morgen helemaal koud kan worden.

Voor de oplettende lezer kon er al worden bekeken hoe de oogst in 2016 er aan toe ging. Er is immers een pagina bij gekomen met een overzichtje, klik hier dus even voor de pagina! Nu was 2016 niet helemaal mijn jaar, het was mijn eerste seizoen op de volkstuin en zo ook mijn eerste seizoen tussen de vogels, konijnen, slakken en andere dieren de de oogst heerlijk vinden.

Toen kwam de storm die mijn huisje deed vernietigen en zo bleef er weer een prachtig velt over vol onkruid en nog enkele groentes. 2017 moest dus het jaar worden, maar toen werd ik zwanger en nu ben ik zomaar in juni uitgerekend. Net in de maanden waar dus veel moet gebeuren op de tuin… Maar ik laat me niet tegenhouden, ik ga gewoon dit jaar zo goed en zo kwaad mijn tuintje weer beginnen, plantjes planten en hopelijk ook wat oogsten.

Ik ga jullie natuurlijk mee nemen in de moestuin avonturen en hoe ik dit allemaal ga combineren met het kleine mensje die in mij groeit, we zullen het zien! Eerst moet het niet meer vriezen en dan kan de tuin weer netjes op orde worden gebracht.

Een deze dagen hoop ik de planning voor de tuin weer te hebben bedacht, niet te ingewikkeld dit jaar. Misschien wat meer bloemen en planten zodat er iets minder ruimte is voor het onkruid. Hopelijk kunnen we dan straks weer lekker eten uit eigen tuin, want dat is wel het lekkerste!!!


Heb jij een beetje groene vingers?
Foto’s zijn van pintrest, je kunt ze hier vinden. 

Misschien interessant.