Het is maandag en dat betekend een nieuwe week vol nieuwe kansen, zo ook een nieuw weekmenu samenstellen! Zoals ik hier schreef zijn wij vanaf het nieuwe jaar weer vol op de centjes aan het letten, ook wel budgetteren. Afgelopen week ging het goed, bleef ik onder het budget wat ik voor ogen had en kon ik zelf een klein beetje de voorraad kast aanvullen. 
Voorraadkast??? Ja die had ik nooit, enkel stond daar extra koffie en geweckte soepen en stoofperen in… Maar tegenwoordig letten wij op de aanbiedingen, eten we weer vegetarisch en zo komt er langzaam ook weer een gevulde voorraad kast vol lekkers. 
Nu kookte ik voorheen niet met vegetarische vervangers, enkel de witte bonen in tomatensaus en de chili con carne. Maar nu er natuurlijk een klein mensje in mijn buik groeit eten wij ook vaker de vervangers. Om zo alle vitamines alsnog binnen te krijgen zonder aan de pillen te gaan.  
Maar dan het weekmenu, wat eten wij de hele week? Hoe blijven wij binnen ons budget? Nou deze week komt het volgende op ons bord, ja twee keer bloemkool! Want ja zo’n grote bloemkool krijgen wij met zijn twee niet in één keer op.

Weekmenu

Ma // Indische groenteschotel met ei
Di // Risotto met bloemkool
Wo //  – uit eten
Do // Bloemkool met aardappeltjes en een vegetarische vervanger
Vr //  Chili con carne *vegetarisch gehakt*
Za //  Rode bietjes met aardappelen en een vegetarische vervanger
Zo // Soep met een quiche *voorraadkast*

In de middag eet ik gewoon een broodje, stukje fruit en drink ik een kopje thee. In de ochtend wissel ik af met een bord Brinta met sojamelk, wat kwark of een broodje.

foto van Pintrest