Het is winter en dat betekend dat de stoofperen weer op tafel komen. Niks is lekkerder dan eigengemaakte stoofperen, het is simpel en als je het in een grotere hoeveelheid maakt kun je het wecken en zo het hele jaar door uit de kast plukken. Super handig als je opeens eters krijgt, zo heb je altijd een lekker nagerecht. 
Vorig jaar maakte ik een grote hoeveelheid en weckte ik een hoop potten! Dit jaar hou ik het bij wat minder aangezien er nog potjes in de kast staat van 2015. Maar het blijft heerlijk en het is zo simpel, dus hup naar de winkel en maak je eigen stoofperen. Veel lekkerder dan uit een potje.

Ingrediënten

  • 1 kg stoofperen 
  • 250 rode wijn
  • 75 g suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 laurierblad

Bereiding

  1. Schil de stoofperen, haal het klokkenhuis er uit en deel ze in vieren. 
  2. Doe de stoofperen in een pan, voeg de rode wijn toe en vul aan met water tot ze net onder water staan. 
  3. Voeg de suiker, kaneelstokjes, kruidnagel en laurierblad toe en breng aan de kook. 
  4. Laat ca. 60 minuten koken tot de stoofperen heerlijk zacht zijn. 

Stoofperen wecken

 Weck de stoofperen zo’n 30 min op 90 graden Celsius.

Bon appetit