Het is winter, de winters horen koud en wit te zijn. Ijs op het water en vogeltjes in de tuin die wat eten komen halen. Het is niet echt koud, het stormde en regende. De vlagenmasten vloten hun vrolijke deuntjes net als de spijlen van het balkon.

Terwijl de wereld kil overkomt trek ik toch mijn wandelschoenen aan, rustig loop ik naar het park. De duisternis op de foto’s laten de sfeer zien, het is een sfeer die er voor zorgt dat de wereld binnen wil blijven. Dat mensen hun lach zijn kwijt geraakt en de honden aan de lijn mee getrokken worden.

Toch loop ik buiten, naast de hondenbezitters. Toch neem ik mijn camera mee om de sfeer vast te leggen. De sfeer van de huidige winters in Nederland, of eigenlijk in Noord Nederland dicht bij de kust, waar de wind altijd hard waait. Waar tegenwind hoort bij het landschap, zelfs in de stad. 

Waar je in een mindere wijk kunt wonen tussen twee parken in, waar de natuur vrij spel heeft en de gemeente enkel de paden onderhoud. Waar de vogels vliegen en de eentjes zwemmen. Waar hondenbezitters hun poepzakjes bij de prullenbak kunnen pakken en de de jongeren hangen bij het basketbalveld.

Alleen niet vandaag, vandaag ben ik buiten samen met de hondenbezitters. Verder lijkt de wereld te slapen. Diep in duister gehuld.