Iedereen drinkt wel iets, vele drinken helaas vaak frisdrank, suiker sapjes uit een pak en heel soms drinkt iemand water of thee. Nu merkte ik de afgelopen jaren dat mensen die langs komen altijd wel iets willen drinken, ze vragen om Coca-Cola, Fanta en soms Appelsap. In het begin vond ik het vervelend als ik niks in huis had, want wij drinken dit alles immers niet.

Tegenwoordig weet iedereen dat als ze zomaar langs komen wij enkel thee en koffie in huis hebben. Sinds een week ook siroop voor ranja en daar is alles dan mee gezegd.  Maar al die keren de waterkoker aanzetten terwijl wij toch de hele dag gekookt water gebruiken… Het is natuurlijk niet zo duurzaam en groen als ik zou willen.

Daarom besloot ik elke ochtend 1,5 liter water te koken en dit in een thermosfles te doen. Zo hebben wij de hele dag warm water en kan ik zonder wachten direct een heerlijk kopje warme thee in mijn handen houden. In plaats van vele keren de waterkoker aan te zetten, wachten en teveel water te koken. Nu heb ik gewoon alles direct bij de hand.

Aangezien ik tegenwoordig thuis ben en hierdoor meer thee drink dan voorheen is het een fijne groene duurzame uitkomst. Ik bespaar water, bespaar stroom en bespaar tijd. Al hoef ik dit laatste nu niet echt te besparen.

Hier de voordelen en nadelen op een rij:

Voordelen: 
  • Tijdswinst omdat je direct heet water kan pakken.
  • Stroombesparing omdat je niet continu water hoeft te koken.
  • Water besparing omdat je geen water overhoud.
  • Als je geen suiker gebruikt in de thee, krijg je veel minder suiker binnen dan met frisdranken.
Nadelen:
  • Je hebt enkel thee en koffie in huis, kunt gasten weinig aanbieden.
  • Het kan saai worden altijd maar thee, daarom heb je meestal verschillende soorten in huis.
Natuurlijk heeft het weinig nut om water te koken als je misschien één kopje per dag drinkt. Maar als je net als ons eigenlijk enkel thee drinkt is het wel een uitkomst. Ik vind het heel makkelijker en doe dit inmiddels al meer dan een jaar. Plus het is ook een extra controle op hoeveel water je binnen krijgt, want soms vergeet ik nog wel eens genoeg te drinken.
Natuurlijk zorgt een juiste thermosfles voor dat het de hele dag echt warm blijft. Zoals bijvoorbeeld deze (klik), en (klik) kies als je veel thee drinkt niet voor een kleine en goedkope thermosfles. Ik vind het ook fijn om gewoon als we een dagje weg gaan ook zo de fles mee te kunnen nemen, niks is fijner dan gewoon even lekker op de fiets de natuur in en ergens midden in de natuur een drankje te drinken!
Eigenlijk is dit gewoon een hele simpele verandering, geen grote aanpassingen in gewoontes. Misschien wel als je veel frisdrank drinkt, dan kan opeens al de thee zonder suiker zorgen voor kleine afkickverschijnselen…

Drink jij veel thee? 
Of drink je wat anders?