Terwijl ik al een paar jaar mopperde over de fiets waarop ik fietste, was de tijd nu wel eens aangebroken om echt voor een andere fiets te gaan kijken. Ook omdat ik nu thuis zit en ik toch om de vijf weken naar het ziekenhuis moet, naar de tuin ga en andere zaken in de stad! Want om dan met een auto heen te gaan terwijl je gewoon tijd hebt om te fietsen, dat zou zonde zijn en het bespaard geld en verbeterd de conditie.

Een moeder fiets??? Ja, ik ging kijken voor een moeder / stadsfiets. Gewoon omdat het handig is als je spullen mee kunt nemen, je genoeg ruimte hebt voor het kinderzitje en die kleine extra snufjes tegenwoordig moet je niet willen tegenspreken.

Nu vond ik de standaard moederfietsen iets te moederachtig. Nu hou ik wel van nuchter, niet te overdreven en vooral handig. De meeste moederfietsen zijn namelijk ook best wel zwaar, nu ik in de stad woon en in Noord Holland heb je altijd tegenwind. Dan wil je niet meer dan 20 km vooruit moeten trappen. Om de extra spullen maar even te vergeten.

Terwijl ik op verschillende fietsen een rondje mocht fietsen kwam deze fiets al heel snel naar voren. De rechte zit, fijne versnellingen die nog eens super makkelijk schakelen.Want ja de techniek van tegenwoordig is niks vergeleken met jaren geleden.

Voor het eerst heb ik geen dynamo waardoor je zwaarder fietst, schakel ik makkelijk! Al moet ik nog wel nadenken welke kant op, want het is precies omgekeerd met wat ik gewend was. Valt mijn fiets nu niet meer om en heb ik altijd licht op de fiets! Want sorry moeder van het meisje die voorop uw fiets zat. Maar in de stad gaan fietsen zonder licht…. Met een klein kindje voorop… Tussen de auto’s door in zwarte kleding en geen voor of achter licht… Je vraagt toch om een ongeluk.

Ik ben zeker blij met mijn fiets, het zadel moest nog wat omhoog en nu kan ik weer rustig fietsen. Zodat de buik niet knel zit zoals bij mijn vorige fiets als ik helemaal voorover moest bukken voor het stuur vast te houden.

Natuurlijk is het even afwachten hoelang ik kan blijven fietsen, maar hopelijk nog een hoop weken. Plus op deze fiets zit officieel geen zadelvering, maar voor het eerst in mijn leven heb ik het er op laten zetten. Zo zijn de hobbeltjes toch een stuk fijner! Ik kan weer fietsen, tja en nu.. Nu staat de auto helemaal vaak aan de kant, want zelfs met de storm pakte wij de fiets!