Het is al weer een paar dagen geleden dat de wereld er zo mooi uitzag, inmiddels is het weer grijs en somber. Soms vind ik het zo jammer dat ik dicht bij zee woon, het is in de winter warmer en in de zomer kouder. Maar de wandelingen over het strand, door de duinen en zelfs tussen de bomen zou ik voor geen goud willen missen.

Een paar dagen geleden was het hier ook koud, mistig en zo ontstonden er echte winterse taferelen. Opeens was het voor het eerst echt even winter, na een bezoekje aan de sportschool moest ik meteen even met de camera op pad. Even foto’s maken van al het mooi.

Helaas vond door de kou de kleine wurm het niet zo leuk, het werd een kort rondje. Maar de foto’s en de sfeer die er was, dat was genieten!

Opeens mocht de winter lang duren, opeens mocht er veel sneeuw liggen. Maar helaas kwam dit er nooit, verdween alles snel en werd de wereld weer grijs.

Maar even kan ik nog kijken naar deze foto’s, even geniet ik vol! Terwijl ik nu stiekem verlang naar het nieuwe moestuin seizoen. Naar de nieuwe zaden die uitkomen en nieuwe groentes die ontstaan.

Het was even echt winter. Van fietsen met sjaals, mutsen, dikke sokken en winterjassen, tot warme chocolademelk met slagroom. Winter zoals het vroeger in Nederland was en wij langzaam verliezen.

Maar voor nu zijn de foto’s even herinnering aan winter.
Puur winter zoals het hoort te zijn.