We zitten samen heerlijk een beetje te spelen, terwijl ik een kopje thee drink en het balletje om de paar minuten weg gooi. Ze komt hem elke keer brengen en pakt hem als een hond in haar bek. Net had ik rustig even achter de computer gezeten, ik vind het bloggen hier erg leuk. Maar de rest van sociaal media vind ik iets minder. Rustig verwijderde ik alles van mijn Persoonlijke Facebookpagina, afgelopen jaar heb ik hier al vaak getwijfeld om er mee te stoppen. Maar uiteindelijk zette ik nooit echt door, het zal wel ook een stukje verslaving zijn en angst dat je iets mist in de familie.

Maar wanneer ik bij mijn ouders op de koffie ga en ze me iets wil vertellen over mijn zus, mijn broer of familie weet ik het vaak al. Dan had je het gezien op Facebook, een foto, een tekst, een filmpje… Zo worden de gesprekken minder interessant en nu dat wij een kleine meid krijgen word het allemaal meer een ding. 
Toen wij donderdag naar het ziekenhuis gingen en kregen te horen dat het een kleine meid werd stuurde ik berichtje met de telefoon naar familie of belde ik ze. Het voegde totaal niet om zo iets moois op zo’n pagina te delen. Na een paar dagen schreef ik wel hier een blogje, we besloten zelf wanneer we dit online zetten en hoe we het delen. Op Facebook heb je dit toch minder in de hand omdat men wel eens vergeet wat sociaal media is. Het is zo standaard geworden in het dagelijks leven waardoor het gevaar en impact hiervan niet meer gezien word. 
Wanneer ik hier schrijf denk ik meer na wat ik deel, hoe ik het schrijf en welke foto’s jullie te zien krijgen. Het voelt beter en ik de regie in handen heb, niet iemand anders en daarom besloot ik de Facebookpagina te sluiten. Hier lekker verder te schrijven en de familie die iets willen weten kunnen bellen, koffie komen drinken of hier gezellig lezen. 
Zo wordt de wereld toch weer een klein beetje echter, een fijne gedachte terwijl ik het balletje nog één keer weg gooi en Pip het als een hondje komt brengen. Quality time, daar draait het toch immers om.