Opeens loop ik terug naar huis, een bezoekje aan de kapper pakte iets korter uit dan vooraf bedacht. Ik zie nu mezelf voor me als zo’n standaard moeder met een fijn kort makkelijk kapsel… Zoals je wel vaak op straat ziet rond lopen. Misschien is het ook wel zo, ik vond het vooral makkelijk dat korte haar.

Terwijl vriendlief het huis binnen loopt mopper ik in de keuken, het koken lukt niet zoals ik gewenst had en door de verkoudheid kan ik toch iets minder hebben. De reactie op mijn haar was “oh dat is wel erg kort.” Ja het klopt, het is wel erg kort. Maar ik ben er blij mee. De aankomende maanden hoef ik niet meer naar de kapper en kan ik me heerlijk concentreren op alles wat het leven gaat bieden.

Er gaan geen handjes straks naar mijn haar om de lange lokken er uit te trekken, geen vingertjes die in de knoop zitten en niet continu een staart op mijn hoofd geknoopt. Zoals ik bij veel vriendinnen zie met kleine hummeltjes.

Ja, ik zal het waarschijnlijk wel iets langer laten worden. Stiekem was zo kort boven op niet de bedoeling… Maar ach haar groeit bij mij super snel aan, de afgelopen zeven weken was het ruim 2 cm aangegroeid dus knipper een keer met je ogen en het ziet er weer anders uit.

Voor nu ben ik een heerlijke standaard toekomstige mama met een sportief kort kapsel. Dat voelt heerlijk licht en is super makkelijk!