Ik weet nog dat ik jaren geleden voor het eerst begon te bloggen, ergens op een simpel plekje anoniem… Niemand in mijn omgeving wist het en de lay-out die ik toen had zou ik nu echt om te gillen vinden. Het was een druk plekje met heel veel berichten, foto’s die nog slechter waren of eigenlijk kwamen de meeste gewoon van internet…. 
Nu kan ik zeggen dat de afgelopen drie jaar toch veel is veranderd. Als ik vandaag de dag naar mijn blog kijk klopt het. Gisteren maakte ik de laatste kleine aanpassingen maar eigenlijk is het sinds de start hier in grote lijnen het zelfde gebleven. Ik hou van minimalisme, simpel en honderd procent van mezelf… Geen foto’s van internet om blogjes te schrijven, enkel als het ging om de wasbare luiers maar dan is dit duidelijk vermeld!

Zo zijn er door de jaren heen eigenlijk maar een paar categorieën overgebleven. Maakte ik gisteren hier foto’s voor om ze aan de rechterkant te plaatsen. Hoe kun je toch bloggen met maar vier onderwerpen? Eigenlijk is het toch super simpel. Groen leven gaat over mijn volkstuin, wat ook meteen te zien is door de heerlijke bramen op de foto! Leven met minder gaat over groen, duurzaam, minimalisme en minder verbruik, centjes… Zwangerschap spreekt voor zicht natuurlijk, al veranderd dit straks in ouderschap als de kleine er is. Als laatste het Simpel leven… Want dat is toch eigenlijk wel de kern van ons leven in huis. De wandelingen, het koken en alle leuke avonturen!!! 
Je hoeft immers geen honderd categorieën te hebben, dit maakt een blog ook onoverzichtelijk want dat betekend dat je echt ook nog eens zo veel onderwerpen door elkaar hebt lopen. Dat er geen kern meer te vinden is. Althans dat is mijn ervaring met bloggen.

Mijn ervaring is door de jaren heen dat bloggen ook de kunst is om weg te laten, al blijf ik het nu ook super gek vinden dat mensen hier lezen. Naar de foto’s kijken en de recepten uitproberen die ik soms deel. 
Bloggen is leuk om te doen, je kan schrijven, fotograferen en knutselen met het uiterlijk. Al heb ik ook geleerd dat je niet elke week / maand een ander logo moet plaatsen of een geheel andere lay-out met andere kleuren…

Mensen houden van rust, duidelijkheid en ik hou nog eens van simpel en minimalistisch. Dit maakt het voor mij soms lastig om andere blogs te lezen, want ik moet bekennen dat ik snel word afgeleid door de uitstraling van een blog *smile*. Maar bloggen is leuk, vooral als je naar je eigen plekje kijkt en met een glimlach kan kijken.

Wat vind jij belangrijk bij een blog? 
Wat vind jij er leuk aan?