Terwijl ik de hele ochtend in het ziekenhuis had gezeten was ik toe aan wat frisse lucht, de laatste keer dat ik op de tuin was geweest was na de grote storm vorig jaar. Waarbij mijn tuinhuisje kapot was gegaan en twee tuinen verder op lag. Nu er weer een storm voorbij was gekomen hoopte ik dat alles nog op de zelfde plek lag, aangezien het de bedoeling is dat wij hem nog wel opbouwen dit jaar.  Dus ging ik even kijken, enkel kijken want de energie om te werken had ik nog niet. Plus heel mijn gereedschap ligt nog thuis.

Toen naar mijn tuintje liep merkte ik dat mijn buren opeens weg waren, ik wist wel dat er wat gerommel was. Maar dat ik aan kwam lopen en twee grote zwarte velden zag staan, dat had ik echt niet verwacht. Terwijl ik vorig jaar nog zou denken dat ik wel één van de velden zou willen, was deze gedachte nu meteen uit mijn hoofd weg gewaaid. vijfennegentig vierkantenmeter grond vind ik wel voldoende!

Met veel plezier zag ik dat de knoflook allemaal goed was opgekomen, twee teentjes hebben het niet gered. Maar de overige tweeënvijftig teentjes knoflook staan nu nieuwe bolletjes te kweken onder de grond. Ook de zwarte tulpen komen allemaal mooi op en de andere rij verschillende bollen is helaas één rij die het niet zo goed doet. Maar je ziet wel meteen dat de lente er aan komt, heerlijk!

Het stukje grond is nu nog zo leeg, zo kaal en vooral een rommel. Ik merkte door het ziek zijn en zwangerschap dat mijn conditie nu echt om te huilen is, dus dat gaat pittig worden de aankomende maanden. Maar wat een heerlijk vooruitzicht, ik zie de stokken al staan voor alle lekkere boontjes. De bloemen al bloeien en mijn tuinhuisje hopelijk weer netjes in de lucht. Onze kleine meid moet toch ergens lekker kunnen slapen als moeder in de tuin bezig is.

Voor nu is het een zielig stukje grond, met her en der bollen die opkomen voor de mooiste bloemen te laten bloeien. Ik heb heerlijk een half uurtje in het zonnetje gezeten op de tuin, heerlijk dromend hoe de tuin er over een aantal maanden uit kan zien!
Dit seizoen wordt iets anders dan vooruit bedacht, de kleine meid is uitgerekend te komen in het begin van het nieuwe seizoen. Ik hoop veel mooie bloemen te mogen laten bloemen. De tuin mag vol staan met van alles, want hoe meer er staat… Hoe minder onkruid er kan groeien. 
Weather means more when you have a garden. 
There’s nothing like listening to a shower 
and thinking how it is soaking in 
around your green beans. 
– macelene cox –