Terwijl ik weer eens zat te bedenken wat ik zou moeten eten kwam vriendlief thuis met een wens. De vraag werd gesteld wanneer wij een keer een Poke bowl zouden eten… Terwijl ik vroeg wat het was zocht hij het al op om te laten zien. Op zulke momenten merk ik altijd dat hij in de voeding werkt, dan wel in een bedrijf waar ze gezonde voeding maken. 
Dus zo werd er een Poke bowl bedacht, normaal eten wij altijd vegetarisch, althans ik… Maar deze keer werd er wat gemaakt met Tonijn, niet zomaar tonijn… Wel tonijn wat met de hengel is gevangen, omdat dit beter is voor de natuur. 
Nu vond ik dit zo lekker dat ik dit natuurlijk even wilde delen!!! Dus hierbij een recept voor Tonijnpoke bowl, zeer lekker als je een klein beetje moeite hebt met warm eten. Zoals ik de laatste tijd door de zwangerschap. Alle ingrediënten zijn gewoon bij de supermarkt te koop!

2 a 3 personen

Ingrediënten

  • 250 g sushi rijst
  • 160 g Tonijn in olijfolie
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 2 tl sriracha sauce
  • 1 komkommer
  • 2 el rijstazijn
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetrijpe avocado
  • 125 g zeewiersalade
  • 1 el sushigember
  • 2 tl zwart sesamzaad

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Laat daarna minimaal 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. 
  2. Laat de tonijn uitlekken en doe in een bakje. Voeg de sojasaus en sriracha toe en meng alles door elkaar. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  3. Schaaf de komkommer in lange dunne repen met een kaasschaaf, besprenkel met de rijstazijn en laat afgedekt staan tot gebruik. 
  4. Snij de bosuitjes in dunne ringen.
  5. Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in mooie gelijke plakjes.
  6. Verdeel de rijst over 2 of 3 kommen.
  7. Verdeel de komkommer, zeewiersalade, tonijn, bosui en sushigember erover. 
  8. Leg de avocado als een waaiertje op het bord en bestrooi met sesamzaad.
 Bon appétit