Soms vraag ik mezelf wel eens oprecht af, hoe zou het zijn geweest als ik nooit was begonnen met schrijven?  Of eigenlijk met bloggen… Zou ik mezelf nu dan echt verveeld hebben, want vandaag ben ik al weer zesentwintig weken zwanger en daarvan zit ik de helft al thuis. 
Ik weet het nog als de dag van gisteren, ik voelde me niet zo lekker. Had last van mijn lies en toen de coördinator vroeg aan mij of ik wilde bemonsteren zei ik netjes dat ik dat liever niet wilde. Ik zal rond de twaalf a dertien weken zwanger zijn geweest en mijn lichaam was op dat moment een ratjetoe, ik had net verteld dat het traject gelukt was en er werd al wat zichtbaar. 
Ik weet nog hoe opeens de twee collega’s weg waren, ik er volledig doorheen zat en de lieve woorden die de andere collega gaf. Ze werkte net bij ons en voor het middag was moest ik boven komen. Kreeg ik mijn ontslag en kon ik direct vertrekken. Zwanger zijn en geen vast werk hebben is nu eenmaal een heel groot risico, maar een uitzendkracht zijn betekend van de een op de andere dag thuis zitten. 
Ik weet nog dat ik een rondje liep door het bedrijf, de verbaasde gezichten en het laatste kopje thee die ik dronk. Ik was verontwaardigd, boos en teleurgesteld. Vandaag de dag vind ik het goed zo, kan ik stiekem genieten dat na dertien weken ze nog steeds niet de juiste hebben gevonden. Dat ik de constante werkdruk achter me kon laten, want we redden het toen niet en vandaag de dag zullen ze dat nog steeds niet redden. Niet mijn probleem, want ik kan nu luisteren naar mijn lichaam! Mij voorbereiden op een hele mooie verandering in mijn leven. Genieten van de natuur die veranderd en de rust die ik nu heb.

Maar dertien weken thuis is niet zomaar iets als je sinds je afstuderen altijd gewerkt hebt. Opeens heb ik tijd om foto’s te maken, kan ik schrijven en me verdiepen in dingen die ik interessant vind. Ik dacht dat ik veel moeite zou hebben met de vele uren alleen, maar zelfs bij het boodschappen doe pak ik de zelfscanner. Geen behoefte in de kassamedewerker, de drukte van de rij mensen die allemaal haast lijken te hebben.

Zesentwintig weken zwanger.
dertien weken thuis.
Nog veertien weken te gaan tot een nieuw leven.