Kruiden zijn eigenlijk een van de duurdere producten uit de supermarkt, als het prachtig mooi weer is met heerlijke temperaturen is het eigenlijk allemaal makkelijk te kweken. Jammer genoeg kan Nederland geen lange warme zomers… Maar die paar maanden kunnen we natuurlijk kruiden zaaien en oogsten.

Op mijn vorige blogje over wat je kon zaaien in maart kreeg ik een vraag of ik dit ook met kruiden kon doen. Nu ben ik niet heel erg met kruiden bezig, vooral omdat dit iets is wat ik liever bij huis zou kweken dan op de volkstuin. Maar de meeste kruiden kun je ook gewoon voor je keuken raam kweken! Als je maar lekker veel zon hebt en genoeg water geeft.
Dus hierbij een overzichtje die ik heb gemaakt van de kruiden die je kunt kweken. Zelf gebruik ik voornamelijk veel basilicum, bieslook, koriander, munt, peterselie en tijm in de keuken! Dus wie weet ga ik het hier bij huis ook nog een kleine kruidentuin aanleggen. 
Vergeet niet dat de kruiden wel ruimte nodig heeft, de meeste kruiden hebben toch al snel 30 cm x 30 cm groei ruimte nodig. Alleen tijm en dragon hebben meer ruimte nodig, wel 60 cm x 60 cm!!! 

Mocht je kruiden willen kweken voor je keuken raam… Vergeet niet dat je de plantjes in pot het beste vanaf een schaaltje water kan geven, zodat de wortelen het water vanaf onderen op nemen en zo altijd een licht vochtige grond hebben.
Ga jij aan de kruiden dit jaar?