In de kleine mensen wereld is het soms lastig om groen en duurzaam te kopen, omdat de prijzen nog al hoog zijn en de tijd dat je zo’n product gebruikt meestal kort is. Voor je het weet is de kleine meid al weer uit het biologisch katoen romertje gegroeid… Maar om nu het groen en duurzaam helemaal te laten varen is niet de bedoeling! Laat ik nu net nog geen deken te hebben voor de kleine meid… Dus zo ging ik opzoek naar een mooi alternatief voor katoen.

Na even speuren op het internet kwam ik bij deze mooie deken van bamboe, gemaakt uit bamboe-vezels en daardoor goed voor het milieu. De deken is super zacht en wel een klein beetje zwaarder dan een katoenen deken. Maar als je niet wist dat het bamboe was, dan zou je zomaar denken dat het gewoon van katoen is gemaakt. Enig minpuntje vind ik dan wel weer dat het in China is gemaakt… Dus de bood die het naar Nederland heeft gebracht is niet echt groen.

 

 

Wat ik als nieuwe toekomstige mama wel heel makkelijk vind is dat ze op de achterkant hebben vermeld wat het kindje ongeveer zou moeten dragen bij welke temperatuur… Natuurlijk ben je in de eerste weken bezig met kruiken en zal misschien kleine madam helemaal niet zo veel in haar eigen ledikant slapen. Maar deze indicatie van wat te dragen bij welke temperatuur is gewoon handig.

 

Wanneer ik nu deze deken in mijn handen heb wil ik het liefste ook meteen het ledikant neerzetten, maar die blijft nog even een paar weken in de berging, want bij week zevenentwintig nu al alles helemaal klaar te hebben staan vind ik een klein beetje vroeg.
Ook voelt nu lijkt de kleine meid nog heel ver weg en genieten we vooral van het samen zijn, van de trapjes in de buik en de rust en de nachten doorslapen. Plus geniet ik heel erg van de balans zoeken tussen groen en betaalbaar. Want ook al kan ik nog zo graag alles groen willen doen… De portemonnee laat het zeker niet altijd toe.
Heb jij wel eens van een Bamboe deken gehoord?