Terwijl de zon hier binnen schijnt klim ik weer zoals elke ochtend uit bed. Klimmen want langzaam komt de buik in de weg te zitten. De standaard kleine dingen waar je normaal helemaal niet bij nadacht, kosten nu wat meer moeite. Simpel veters strikken, iets van de grond pakken zoals het bakje voor Pip haar kattenvoer…

De buik groeit en groeit en voor ik het weet zal deze nog groter zijn. De tijd gaat snel en daar ben ik blij mee. Dinsdag kwam de kraamzorg op bezoek om een intake gesprek te houden, een fijn gesprek met kleine puntjes die nog geregeld moeten worden. Zo was ik helemaal vergeten een verloskundige te regelen voor de nazorg, nooit aan gedacht en het ziekenhuis gaf ook niet aan dat dit moest. 
Ook vroeg de kraamhulp of vriendlief thuis zou zijn, of er nog specifieke wensen waren en waar het kindje kwam te slapen. Nu zie je bij ons in huis nog helemaal niet dat er een klein meisje in aankomst is. Er staat geen box, ledikant of andere spullen in het zicht… De meeste spullen staan rustig te wachten tot april, dan mogen ze hun plekje langzaam krijgen en zal het nog echter worden. 
Volgende week mag ik weer naar het ziekenhuis voor een groei echo, dan wordt het kleine meisje opgemeten. Nu verwachten wij hier niks geks van, mijn buik is zo gegroeid en ik voel de kleine madam zo sterk. Soms is mijn buik net een waterbed, dan schommelt het alle kanten op terwijl de kleine meid rustig haar oefeningen doet.. Wel voel ik haar eigenlijk enkel rechts maar dit zal te maken hebben met mijn hartvormige baarmoeder. Nadeel is wel dat ik last krijg van mijn ribben en soms het gevoel heb dat ze me keel uit wil klimmen. 
Nu de eindstreep langzaam dichterbij komt wordt het allemaal ook leuker, vriendlief kijkt elke dag vol verbazing hoe groot mijn buik wel niet is. Ik geniet elke ochtend en avond van de kleine meid die soms net rugby doet in mijn buik. Al heb ik ook al gek genoeg mijn eerste nare droom gehad over borsten die rare theezakjes werden… Waar je onbewust wel niet mee bezig bent!
Mijn teller zegt nog 87 dagen te gaan, nog genoeg dagen om langzaam het huis om te toveren naar een mooi plekje voor de kleine meid. Maar eerst op naar de groei echo en dan gaan we aftellen tot de volgende echo in april.
Ps de teller staat op 9 kilo’s en de buik al 109,5 cm.