Wanneer je niet alles kan doen omdat je niet veel energie meer hebt, niet meer lang kan staan of gewoon soms gek wordt van alle drukte. Dan moet je het allemaal even rustiger aan doen. Nu is het voordeel dat wij in huis al niet van het plannen waren, van volle weekendjes en drukte. Nee wij houden beiden van een rustig leven.

De tijd vliegt voorbij omdat je maar in de sneltrein blijft zitten, nu helpt de maatschappij ook niet mee. Winkels die altijd maar open lijken te zijn, vrienden en familie die van alles verwachten. Als je zegt dat je niks op de planning hebt in het weekend kijken je collega’s je misschien vreemd aan. Althans dat was bij mij meestal.

Je leven gaat steeds sneller.

Hoe ouder je word hoe sneller het leven lijkt te gaan, toen ik nog op school zat kropen de weken richting de vakantie. Zelfs de vakanties gingen helemaal niet zo snel. Je had behalve school en een bijbaantje niet heel veel verplichtingen en daardoor het gevoel van vrijheid. Daarnaast had ik ook wel het geluk dat mijn weken niet vol stonden met school of werk. Ik had genoeg vrije tijd.

Toen ging ik werken, door dat ik direct 32 uur ben gaan werken genoot ik echt van mijn weekenden. vier dagen werken en drie dagen weekend, het zorgde er voor dat de sneller ging maar niet zo heel snel. Daarnaast stond onze agenda eigenlijk nooit vol, de weekenden waren standaard niet echt vol gepland en in de avonden waren wij ontspannen thuis.

Ja ons leven ging wel sneller, maar niet zo heel snel omdat wij juist veel rust en vrije tijd in plande. Dit gevoel zou natuurlijk anders zijn geweest bij ons als we beide 40 uur werkte, grote vrienden groepen hadden waar je in het weekend en door de weeks naar toe ging.

Je maakt het leven niet beter door meer .

Nu leven wij natuurlijk in een consumptie maatschappij waar meer en groter beter is. Een groter huis, grotere auto enz enz… Maar je moet hiervoor wel meer werken, meer centjes verdienen en meer vrije tijd inleveren. Is het meer en groter dan beter? Je leven begint nog meer te vliegen, je krijgt minder tijd om gewoon te genieten waar het leven echt om draait!

Nu is vriendlief al van nature geen echte geld uitgever, wonen wij niet zo heel groot en daardoor was er altijd wel ruimte genoeg voor een leuk uitje. Wij leefde niet de standaard “meer is beter”. Laat dat los, wanneer je enkel maar tevreden bent met wat je al hebt… Hierdoor krijg je zo veel meer rust!

Want als meer beter is, dat houd nooit op! Je waardens veranderen, die auto moet mooier en mooier. Het huis groter en groter… Want je luxe went, dan kun je beter wennen aan tevreden zijn dan enkel maar meer willen!

Kies een hobby die tijd kost en aandacht

Nee ik bedoel dan geen hobby’s zoals tv kijken, chatten, surfen op de computer. Nee ik bedoel een hobby die echt honderd procent aandacht kost, waar je niet binnen tien minuten mee klaar bent. Want als je langzaam iets creëert brengt het zoveel meer voldoening.

Zo leerde ik borduren, een hobby die uren duurt voor je een werk af hebt. Of ik lees een boek, ja daar ben ik echt niet snel in door mijn dyslexie. Wandel ik lekker door de natuur omdat je dan meer in je opneemt dan als je met 20 km per uur fietst. Zit ik op mijn knieën onkruid te wieden in de tuin. Een klusje die steeds maar terug komt, maar wel een mooie tuin verzorgd en de heerlijkste groentes.

Kies een hobby, geen tien of twintig. Maar juist een hobby die je lekker met de seizoenen mee kunt nemen. Zo kan ik in de lente en zomer juist moestuinieren en wandelen. In de herfst en wintermaanden heerlijk handwerken.

_______________________

Aandacht maakt alles mooier, althans dat zeggen ze altijd. Dus probeer het eens, stop eens met rennen. Met de snelle maatschappij altijd maar moeten volgen, de druk die je voelt… Laat het los, ga genieten van de kleine dingen!

Ren jij maar door of doe je juist rustig aan?

Misschien ook interessant.