Het is ochtend wanneer de zon binnen komt, de lamellen zijn geopend en door de beweging draait een glas in lood hanger rondjes. Deze hanger zorgt er voor dat er een stip van de zon  op de muur rond beweegt. Één van de beste speeltjes voor Pip, licht… 
Het is een rustige ochtend zonder afspraken of verplichtingen. De thee kleurt langzaam en veroorzaakt kleine stoomwolkjes. De zaden staan rustig voor het raam te groeien tot echte plantjes. Nog even en ze moeten al worden overgepot.

Ik speel met mijn camera en heb rustig besloten om weer om de dag een blogje te schrijven, straks als de kleine meid er is heb ik ook minder tijd! Dus geniet ik nu extra van alle tijd voor het handwerken, zaadjes zaaien en spelen met Pip. Het licht in de ochtend die via de grote ramen binnen komt dansen zal ik straks zeker missen als wij gaan verhuizen. De grote ramen zullen wij niet heel snel opnieuw vinden. 
Het licht maakt alles mooier en rustiger. Zorgt voor de mooiste kleuren in Pip haar vacht, een vacht die zo mooi dik is door het vlees wat zij eet. Onze enige 100 procent vleeseter hier in huis, die door de botjes in het vlees super sterke kaken heeft.

Ik geniet veel van haar aanwezigheid de afgelopen dagen, vooral omdat ik vooral rustig aan moet doen. Wij hebben de 7 maanden zwangerschap aangetikt en dat zorgt er voor dat het lopen en staan een stukje lastiger wordt. Maar haar volgzaamheid is soms ook wel iets te veel van het goede. 
Waar ik in huis loop daar komt zij ook, terwijl ik rustig brei in een stoel komt zij op de grond er bij liggen. Als ik schrijf ligt ze op de stoel en zelfs als ik even naar de badkamer ga… Tja, dan komt ze op het kleed liggen. Van het wilde zielige katje, buiten geboren onder onze trap is niks meer over. Ze is een echte knuffel kat voor ons geworden, alleen voor ons want andere mensen zijn wel een klein beetje eng… 
Maar dat komt ook wel omdat wij eigenlijk nooit mensen over de vloer hebben, wij genieten van de rust en straks als de kleine meid hier is en familie vrienden langs komen. Dan zal zij ook meer aan mensen gaan wennen. Maar voor nu knuffelen wij vandaag heerlijk verder en kijk ik uit het raam hoe iedereen met zonnebrillen, open jassen en zelfs kinderwagens voorbij komen wandelen.
Genietend van de zon.