Nu ik de opdracht heb gekregen om te rusten en vooral te luisteren naar mijn lichaam ben ik eigenlijk nog meer gaan breien. Normaal borduurde ik eigenlijk, maar toen ik in het ziekenhuis lag kon ik de concentratie niet vinden om echt te borduren. Zo werden de breinaalden opgezocht en bestelde ik heerlijk zachte wol.
Na een paar uurtjes breien kwam er al een echt achterpandje tevoorschijn voor een jurkje. De garen is van Phildar en is echt super zacht. Ik had nog nooit met deze wol gebreid dus het was even een verassing.

Het jurkje is twee kleurig en voor het eerst zal ik dan ook een patroontje breien. Ik ben erg nieuwschierig hoe dit er uit komt te zien, want zo’n geoefende breister ben ik echt nog niet. Ik heb ooit één vestje gebreid en daar is tot nu toe eigenlijk alles wel mee gezegd.
Ik bestelde ook een teller, omdat ik normaal eigenlijk altijd met een pen in de weer ben om te tellen. Ik kwam deze tegen op de handwerkbeurs en heb hem toen niet mee genomen, ik breide toch niet zo vaak. Maar nu ik weer de breinaalden heb gevonden en geen zin had om patronen nog altijd helemaal uit te schrijven zodat ik kon afstrepen… Leek het me wel handig.
Nu ga ik lekker verder met het achterpandje afbreien en dan op naar de voorkant. Ik heb immers nu de smaak te pakken!