Ik snap het echt niet, waarom moeten wij tegenwoordig allemaal een Baby Shower en zelfs een Gender Reveal party??? Nu ik zwanger ben merk ik hoe alles opeens zo word uitgemolken, hoe alles opeens zo bepaald moet worden. Wie heeft ooit bedacht dat je het geslacht bekend moest maken met een feest en een taart? Waren het de bakkers die dan de taart kunnen maken? De winkel die jou dan al die ballonnen, slingers en andere gekkigheid kan verkopen?
Het zelfde is een Baby Shower, waarom moeten wij opeens cadeautjes voor de geboorten krijgen en daarna nog een kraamcadeautje? Maar niet alleen is er tegenwoordig allemaal feestjes en bekendmakingen er omheen, ook de bevalling op zich moet je tegenwoordig helemaal uitschrijven.

Wat wil jij wel en wat wil jij niet. Wil je thuis of in een ziekenhuis, in een bad of gewoon in bed. Wil je in een bepaald shirt en wil de je de hele familie er bij. Of juist alleen met je partner. Wil je pijnstilling of puur natuur. Je maakt er een heel beeld van en misschien romantiseert je het wel…
Want om eerlijk te zijn, de bevalling kun je niet plannen. Nee die komt zoals het komt, gaat zoals het gaat en de enige wens die je kunt aangeven is simpel borstvoeding ja of nee. De rest is gewoon afwachten. Trouwens dan is de borstvoeding ook maar te hopen dat het lukt, want dat weet je pas na dat je bevallen bent…
Nee ik ben nu inmiddels gelukkig al weer eenendertig weken zwanger, heb nog geen enkele informatie avond of cursus gevolgd. Geen baby zwemmen, puf cursus of borstvoeding informatie avond voor mij. Mijn voornemen was om rustig tot het einde te wandelen, maar zelfs dat voornemen is vervlogen.
Geen feestjes voor de geboorten, geen geboorte plan. Waarom niet? Omdat ik bij 29 weken opeens in het ziekenhuis lag, met kans op een vroeg geboorten. Die kans is trouwens nog verre van vervlogen. De enige wens die ik kon aangeven was dat ik borstvoeding wilde geven, de rest is zo afwachten. Hopen dat de kleine madam met haar hoofdje naar beneden blijft liggen.
Hopen dat er genoeg ruimte blijft in mijn buik voor de kleine meid, hopen dat ze tot weekje 37 blijft zitten. Vooral hopen dat alles gewoon goed gaat. Maar niet hopen op een bepaalde gang van zaken, omdat de teleurstelling dan zo om de hoek kan komen.
En die feestjes, dat is toch weer puur voor de verkopers. Voor de bakker, baby winkel, ballonnen en slinger verkoper. Dat is toch gewoon weer een marketing trucje, zodat wij onze centjes uitgeven aan zo iets onbenulligs. Nee ik hou dan toch meer van de nuchtere kijk op de zwangerschap en al die Amerikaanse toestanden blijven hier buiten de deur.
Misschien ook interessant.