Zwanger en slapen… Inmiddels tik ik bijna de 32 week aan en dat betekend het laatste trimester. Hoe slaap ik nu? Het leek mij leuk om deze in te vullen, daarom vandaag de I love sleep Tag! Ben ik een uitslaper? Ochtendmens? Of juist geen van beide. Je leest het vandaag.

 • Hoe laat ga je meestal naar bed?
  Ik probeer altijd te rekken tot een uurtje of 22:00, maar het komt vaak genoeg voor dat ik al zo slaperig ben om 21:00 dat ik iets eerder onder de wol kruip.
 • Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?
  Meestal eten we om 18:30 en daarna kijken wij nog even het nieuws om 20:00. Dan gaat de tv uit en luisteren wij muziek tot het bedtijd is. Ik ga meestal slapen terwijl vriendlief nog even op blijft. Ik moet bekennen dat ik hem eigenlijk nooit naar bed hoor gaan. Ik, ik slaap zelfs nu met dit warme weer met mijn kruik en tegenwoordig een kussentje voor onder mijn dikke buik.
 • Wat doe je als je niet kunt slapen?
  Ik kan dus eigenlijk altijd wel slapen, de enige reden tegenwoordig als het niet lukt is dat de kleine meid een bokswedstrijd houd in mijn buik. Ik ben zo’n iemand die meestal het bed raakt en binnen vijf minuten weg is.
 • Wat is je favoriete slaaphouding?
  Ja dat was dus op mijn buik! Dat gaat dus niet meer en dat is super vervelend. Nu slaap ik een beetje op mijn zij met een kussentje onder de buik…. Want op de rug gaat ook niet echt meer.
 • Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?
  Op dit moment is dat gewoon een lekker ijsje ofzo… Nee het maakt me weinig uit als ik wakker word gemaakt. Diep slapen doen we toch al niet meer.
 • Hoe laat gaat je wekker ’s ochtends?
  Poef, uurtje of 6:30… Dan begint Pip de kat te roepen om eten. Maar ik moet bekennen dat ik minimaal om 2:00 en 3:00 en 5:00 er ook al uit ben geweest om even richting de badkamer te gaan. Dus tegen die tijd ben ik wel uitgerust en vind ik het helemaal niet erg om de dag te beginnen. Ik sta meestal wel op als vriendlief naar zijn werk is, hij is echt humeurig in de ochtend, dan kan je beter ver van hem vandaan blijven.
 • Snoozen of direct opstaan
  Ik sta altijd direct op, één ik ben een ochtendmens en twee… Als ik me wekker meerdere keren laat afgaan als ik werk. Dan denk ik dat ik echt super ruzie heb in de avond.
 • Slaap je uit in het weekend?
  Nee, ik kan echt niet uitslapen. Mijn langste is denk ik 7:30 a 8:00, terwijl meneer hier dus gewoon even tot 10:00 kan blijven liggen. Mits ik Pip niet op hem af stuur om hem wakker te maken.
 • Welke rare dingen doe je in je slaap?
  Soms mompel ik en nu tijdens de zwangerschap ben ik continu verkouden. Dus in mijn slaap zijn er al vele bomen omgegaan…
 • Hoeveel kussens liggen er in je bed?
  Normaal één van boekweitdopjes, dat is dus zo’n harde kussen als je je omdraait je het gevoel hebt dat je over een grindpad loopt. Althans zo’n geluid maakt het. Heerlijk slaapt dat! Maar nu voor de buik een klein simpel kussentje er bij, omdat die voedingskussens mij echt veel te veel ruimte in beslag nemen.
 • Wat heb je aan in bed?
  Ik moet eigenlijk een topje aan vanwege lekkende boobies… Maar ben vaak eigenwijs en heb dan een hemt aan en een onderbroekje.
 • Slaap je met sokken aan?
  Nee, enkel in de winter begin ik wel eens met sokken en een kruik… Tot ik het warm genoeg heb en dan gaan ze uit. Ik ben zo iemand die super eigenwijs is en nooit de kachel aan heeft in de slaapkamer.
 • Hoe groot is jouw bed?
  Mega groot en hoog… Heb een lange man naast me liggen dus tja…
 • Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…
  Dan krijgt Pip eten of wil ze heel veel aandacht en hebben we een knuffel kwartiertje. Drink ik kopje thee en begin ik de ochtend rustig op de bank.
 • Droom je elke nacht?
  Nee gelukkig niet, droom meestal zo raar en onplezierig dat ik het heerlijk vind als ik een nachtje geen droom heb gehad. Volgens mij is het dromen voor mij eigenlijk het gene wat de meeste mensen doen als ze naar bed gaan… Piekeren, iets wat ik dan niet doe, maar ik droom dan wel weer naar.
 • Welke droom of nachtmerrie kun je goed herinneren?
  De laatste keer ging over mijn borsten, ze groeide heel raar en werden al voor de bevalling hangerige theezakjes. Blijkbaar vind ik het idee van theezakjes naar de borstvoeding een drama… Plus het groeien ook, nu had ik nooit wat en als het dan opeens groeit zit het allemaal in de weg *smile*.
Wat zijn jouw antwoorden op deze vragen?