Terwijl het warmer weer wordt en de gynaecoloog heeft gehamerd op gezond eten! Geen toegevoegde suikers te gebruiken en vooral geen toetjes, snoepjes en andere lekkere dingen… Dan wil je toch wel een klein feestje maken van je avondeten.
Nu ben ik echt geen liefhebber van warme gerechten, dus met de zomer in aantocht word ik extra vrolijk! Je kan namelijk weer heerlijke salades en lauw warme gerechten maken. Vandaag begin ik maar eens met een Kapsalon gezond, gewoon omdat het lekker is. Voor de oplettende lezer, nee het is niet vegetarisch…

2 personen
Met kip

Ingrediënten

  • 500 g vastkokende aardappelen, geschild
  • 40 g veldsla
  • 1/2 komkommer
  • 150 g snoeptomaten
  • 50 g geraspte kaas, belegen
  • 80 g Griekse yoghurt (0% vet)
  • 1/2 el mayonaise
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g biologische kipdijfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl Al-andalus (Euroma Original spices Jonny Boer)
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200°C voor.
  2. Snij de aardappelen in frieten, ongeveer 1 cm dik en verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  3. Besprenkel met de helft van de olijfolie en een suf zout. Rooster ca. 40 min in het midden van de oven.
  4. Snij de knoflook heel fijn en doe 1/3 in een bakje.
  5. Snij de kip in reepjes en voeg toe in het bakje samen met de rest van de olijfolie en al-andaluz. Laat 10 min marineren.
  6. Meng de rest van de knoflook samen met de mayonaise en yoghurt.
  7. Verhit een koekenpan en bak de kipreepjes op middelhoog vuur gaar.
  8. Halveer ondertussen de tomaatjes en snij de komkommer in kleine stukjes.
  9. Verdeel de kip en kaas over de frieten, laat even ca. 5 min in de oven smelten.
  10. Verdeel alles over twee borden en besprenkel met de yoghurt, mayonaise dressing.
Bon Appétit