De echte oude lezer die mijn omzwervingen in de bloggerswereld heeft gevolgd zal deze direct herkennen. Maar de nieuwe lezer zal misschien juist weer verrast zijn, vandaag deel ik namelijk een heel erg leuk zaakje met jullie. In 2015 ging ik en mijn lief voor het eerst op stedentrip naar Brugge, daar leerde wij al snel dat wij helemaal niet zo van dit soort reisjes zijn. Maar toen ontdekte ik wel dit leuke eettentje / boekwinkeltje.
Na twee keer al het zelfde ontbijt te hebben gehad… Het toeristische centrum en eettentjes even zat waren gingen wij opzoek naar dit leuke eettentje. Opeens was ik wel heel erg blij met navigatie want richtingsgevoel heb ik zeker niet. Zo vonden wij Books and Brunch, een vrolijk tentje net buiten het toeristische centrum van Brugge.

Eenmaal binnen was ik meteen helemaal in mijn element, de vrolijke kleuren, het toch wel klein beetje alternatieve uitstraling en alle boeken langs de wanden. Ook toen ik de kaart zag was ik direct blij, want eindelijk even geen croissantjes! Maar daar voor in de plaats lekker yoghurt, sapjes, thee, Cruesli en vers fruit.
Ondertussen keek ik rond naar alle boeken, pakte ik er een paar uit de kast en vond ik het idee van lunchen in een boekenwinkel wel heel erg leuk. Maar het allerleukste was wel dat wij de enige toeristen waren, verder waren er die middag enkel Belgen. Even geen mede toeristen…
Naast de lekkere ijsjes en chocolade die je uiteraard kon eten en halen in Brugge was deze lunch zeker een van de leukste uitstapjes. Ons zeer korte bezoek in Brugge, ook wel stedentrip genoemd… was een leuke ervaring. Mochten we ooit nog eens terug komen, dan gaan we zeker weer even lunchen bij Books an Brunch, want zelfs twee jaar later is het nog steeds een hele leuke herinnering!

Books and Brunch
Garenmarkt 30
8000 Brugge