Terwijl ik probeer helemaal geen vlees en vis te eten wil ik het manlief niet verbieden. Nu gaf hij laatst wel aan dat die blij was dat ik zo veel vegetarisch kookte, veel groente, linzen, bonen en noten gebruik in de keuken.
Toch had ik een tijd geleden een keer Rijstnoedels met broccoli en grote garnalen gemaakt. Ik ben geen vis eter!!!! De hele vissige smaak vind ik onaangenaam en je hoeft al helemaal geen vis met hoofd op mijn bord te leggen! Want ik vind dat zo zielig, vissen die tegelijkertijd uit de zee worden gevist en dan in bakken met ijs worden gegooid. Ik zie meteen die happende mondjes voor mij en het idee dat wij mensen de vissen rustig laten stikken… Echt dieronvriendelijk!
Toch maakte ik laatst dit recept, een gerecht wat eigenlijk best lekker was. Gaan wij dit vaker eten? Nee dat denk ik niet, één vis is heel duur aan het worden. Ook terecht aangezien de zeeën leeg raken! Maar ook omdat het beeld van die visjes, die krijg ik echt niet van mijn netvlies als ik dit eet.

2 a 3 personen
Vis

Ingrediënten

 • 350 g Broccoli
 • 200 ml Kokosmelk
 • 150 g Reuze garnalen (gepeld)
 • 200 g Rijstnoedels
 • 1 rode ui
 • Groene curry Boemboe
 • 1 teentje knoflook
 • 2 el olijfolie

Bereiding

 1. Snij de broccoli in roosjes en de stam in kleine blokjes.
  Weg gooien van de stam is zonde, als je ze de helft kleiner snijd dan de roosjes kun je de stam lekker mee koken.
 2. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli ca. 5 min.
 3. Snij de ui in halve ringen en de knoflook fijn.
 4. Verhit de olie in een hapjes pan, bak de ui en knoflook tot de ui glazig is.
 5. Voeg de Groene curry, kokosmelk, gekookte broccoli en garnalen toe.
 6. Laat alles 3 tot 5 min goed doorkoken.
 7. Kook ondertussen de rijstnoedels volgend de aanwijzing op de verpakking.
 8. Is de curry te dik, voeg wat water toe en verdeel over de borden.
 Bon appétit