Ik had niet gedacht dat ik foto’s zou laten maken van mij tijdens de zwangerschap, eerlijk gezegd was ik dat zeker ook niet van plan. Maar voor ik het wist werd ik op een zondag opgehaald met de rolstoel om naar het park achter ons huis te gaan.

Opeens volgde ik de kleine aanwijzingen op, van “een hand in je zij” tot “je been even naar voren.” Je mooi voelen tijdens de zwangerschap vind ik zeker nog een kunst, toen ik ook alle foto’s kreeg moest ik even slikken. Elke dag zie ik mezelf wel in de spiegel, voel ik mijn buik in de weg zitten. Maar opeens jezelf zo zien op de foto, zo veranderd was even lastig.
Toch was ik ook zeker tevreden, niet alle foto’s konden mij plezieren… Maar deze zeker wel, hier voel ik me nog vrouwelijk en geen “planeet op pootjes.” Zoals manlief mij in huis noemde laatst. Ik moest daar trouwens behoorlijk om lachen, vond hem erg goed bedacht!
Maar hier was ik dus 34 weken zwanger, droeg ik een klein meisje in mij van zo’n 42 cm lang en meer dan twee kilo. Het is toch kunstig hoe ons lichaam zich helemaal aanpast, hoe alles ronder en groter wordt. Niet alleen de buik, maar ook je benen, borsten en armen. Owja en gezicht niet te vergeten!
Nu heb ik een paar mooie foto’s voor in het archief, voor in mijn negen maanden boek! Dan weet ik over een paar jaar hoe ik er uit zag en hoe de zwangerschap ging!
De foto’s zijn gemaakt door Creative Planet