Een paar weken geleden kreeg ik opeens een leuk mailtje in mijn brievenbus, of ik een foto wilden laten afdrukken op aluminium. Verbaast keek ik naar het mailtje, werd ik nu echt benaderd door een bedrijf? Wilde wij een foto op aluminium laten afdrukken? Zo ja welke…
Terwijl ik al mijn foto’s af ging om te bedenken welke ik op aluminium zou laten drukken, kwam Pip al heel snel boven drijven. Pip als klein propje die op het moment van de foto nog onder de vlooien zit en een beetje viezig is. Juist een foto die benadrukt dat deze kleine madam van buiten komt.

Terwijl ik even zat te klieren op de website van FotoOpAluminium.nl keek manlief mee. Deze site is een dochterbedrijf van Fotocadeau.nl. Om eerlijk te zijn had ik van beide nog niet gehoord! De site was even een klein beetje onhandig, althans als je nog een beetje twijfelt over welke foto. Want als je weet welke foto je wil gebruiken en hoe is het heel makkelijk. Je kunt ook heel veel verschillende maten uitzoeken! Deze plaat is 40×60 cm, stiekem wel een klein beetje heel groot!
Bewust had ik Pip in zwart wit uitgekozen, omdat foto’s op groot formaat meestal mooier zijn in zwart wit dan in kleur. Daarnaast kwam Pip in de woonkamer en dan zou het niet al te opvallend moeten zijn, kleur is dan te aanwezig en je kunt het snel zat worden.
Terwijl ik rustig een kopje thee op de bank dronk ging de bel, ik werd verrast door het pakketje. Toen de foto in productie ging kreeg ik wel een mailtje. Maar er werd geen mailtje gestuurd dat de foto was verstuurd. Dit zorgde er voor dat ik verrast was, vooral omdat de foto binnen vier dagen werd bezorgd.
De foto was netjes ingepakt en ik was blij verrast over de kwaliteit, nu mag je voor de prijs van 52,95  euro ook wel kwaliteit verwachten. Zoals manlief hier zei “een goede prijs / kwaliteit verhouding.” Echter is het product niet honderd procent aluminium, het is aluminium met een kunststof kern. Ook wel dibond genoemd. Dit zorgt er voor dat de plaat netjes recht blijft en niet krom trekt. Maar misschien is het voor de verkoper wel netjes om dit even erbij te vermelden. Bron, manlief die jaren bij een reclamebureau heeft gewerkt.

Ik ben tevreden met de foto, hij staat nu mooi boven de eettafel. Onze kleine Pip, daar nog zo klein, pluizig en net binnen. Nu in het echt zijn we al weer acht maanden verder.

De blogpost is in samenwerking met FotoOpAluminium.