Toen ik manlief leerde kennen droeg hij vooral grijs, de kleding was oud en echt iets leuks in de kast was er niet. Nu zo’n zeven jaar verder kwam hij opeens met de opmerking dat hij overhemden wilde… Terwijl ik de discussies nog vers in mijn geheugen heb staan in de winkel, ik begon toen wat kleding aan te reiken om te proberen. Deze discussies gingen door tot het moment dat hij thuis kwam van zijn werk en opeens complimenten had gekregen over zijn kleding. Opeens vonden de collega’s de kleding leuk, niet meer die grijze oude truien. Nee nu heel af en toe een klein beetje kleur. Opeens moest ik alle kleding uitzoeken en bleef hij complimenten krijgen over zijn kleding. Win win dus.

Toen kwam het punt dat mijn zus ging trouwen, alweer een maand geleden! Er moest een net pak komen met overhemd, stropdas en nette schoenen. Terwijl hij de winkel uitzocht waar hij wilde kijken was ik best een klein beetje bezorgd, want het zou wel eens heel lastig kunnen worden. Ik had vriendlief nog nooit in echte nette kleding gezien en nu opeens moest alles er op en er aan. Toen wij een pak gingen uitzoeken, wat overigens super makkelijk ging, stonden we binnen twee uurtjes buiten met een pak dat hem erg goed stond. Samen met een bijpassende stropdas en overhemd. Vanaf die dag raakte meneer blijkbaar besmet met het idee van overhemden, want vorige week kwam hij thuis met de opmerking dat hij nu eens echt nieuwe overhemden nodig had.
Nieuwe heren overhemden, hij had er net eentje dus ik moest wel een klein beetje lachen en begon direct daarna te mopperen. Want overhemden moet je strijken en laat ik nu eens een hele slechte huisvrouw zijn en geen één kledingstuk strijken. Sorry vind het tijdverspilling en nutteloos. Dus zaten wij opeens overhemden te bekijken en te bestellen. Ik ontdekte dat er ook overhemden zijn die je niet hoeft te strijken! Zo is vriendlief nu blij en ik ook. Maar of je ze echt niet hoeft te strijken, dat moet nog even uitgetest worden.. Van een grijze muis met oude truien heb ik nu opeens een man met overhemden… Wat er in zeven jaar wel niet kan veranderen en nee ik heb hem niet die kant op gestuurd. Dat deden al die complimenten wel geloof ik.

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met hemdvoorhem.nl