De ochtend begon met hagelstenen tegen de ramen, tussen de buien door kwam de zon even binnen kijken. Het was Koningsdag en vele vlagen wapperde buiten in de wind, kinderen gingen met hun ouders naar de markt. Niet veel later zouden de eerste buren al vrolijk aan een drankje buiten zitten.
Nee wij zijn in al die jaren nog nooit de stad in geweest, wij zijn geen mensen die de markten afloopt op zoek naar koopjes. Of ons heerlijk met een hoop drankjes en muziek laten vermaken. Nu was dat dit jaar helemaal niet mogelijk geweest, het leven speelt zich voornamelijk binnen de vier muren van ons huis af. Maar op Koningsdag vieren wij elk jaar ons eigen feestje. Zeven jaar geleden vroeg ik aan de man des huize of hij een relatie wilde beginnen, nu zeven jaar later zit ik hier met een dikke buik en staat hij met een boor in de aanslag om de commode op te hangen.

Terwijl de discussie losbarst waar wij de commode zouden ophangen kwamen wij er al snel achter dat de meeste muren te dun zouden zijn. Terwijl ik nog steeds moet wennen dat er een mensje in mijn buik groeit, dat er over een paar weken echt een kindje in mijn armen ligt… Hangen wij met zijn twee de commode uiteindelijk op de slaapkamer. Naast het bedje voor onze kleine meid, waar een zelfgebreid jurkje hangt te pronken.
Terwijl wij herrie maken met de boor, de gaten ontstaan horen wij op de achtergrond de buren lachend en schreeuwend buiten staan. Ze hebben feest en opeens hopen wij dat ze niet te lang wachten om een bezoekje te brengen aan de stad. Wanneer de commode zijn plaats heeft gekregen maakte ik natuurlijk een foto, even stuurde ik die naar mijn broer. Hij had immers deze commode voor ons aangeschaft, na dat ik hem had uitgezocht.
Terwijl ik enkele spullen alvast een plekje geef in de commode kwam ik er achter dat het tijd was om de juiste luiers en billendoekjes te bestellen. De billendoekjes en luiers die wij in zo’n pakket hebben gekregen zullen natuurlijk ook worden gebruikt, maar toch willen wij een klein stukje groener. De wasbare luiers zijn ons een stapje te ver, maar de eco luiers zijn een mooi alternatief.
De commode hangt en daarbij zijn wij nog een stap dichter bij onze kleine meid. Nu moeten we enkel nog een bak halen voor onder de ledikant, voor alle spulletjes die we niet zo veel nodig hebben! Zoals het beddengoed en voorraad qua luiers en billendoekjes.
Onze kleine meid kan verschoont worden, nu is het wachten tot zij geboren word en voor het eerst verschoont wil worden!