Soep is altijd iets geweest wat wij hier veel eten, nu kun je denken “maar soep is toch enkel een voorgerecht?” Nee als de soep goed gevuld is kan het perfect als hoofdgerecht. Maar zorg er dan wel voor dat het een heerlijk rijkgevulde soep is, niet enkel maar wat bouillon met een klein beetje gesneden groente.
Vandaag deel ik een heerlijke maaltijdsoep met jullie, met zoete aardappel en kidneybonen. Het is wel een soep die goed vult en en nog lekker gezond is ook.

3 a 4 personen
vegetarisch 

Ingrediënten

  • 2 winterwortels
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 rode paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 rode uien
  • 295 gegrilde paprika, in olie
  • 400 rode kidneybonen
  • 4 el crème fraîche
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  1. Snij de winter wortel, paprika, ui, knoflook in stukken.
  2. Schil de zoete aardappel en snij ook deze in stukjes.
  3. Verhit de olijfolie in de soeppan en bak de groente op hoog vuur een paar minuten.
  4. Voeg 750 ml water toe en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat ca. 20 minuten koken.
  5. Laat de gegrilde paprika uitlekken, vang deze olie op.
  6. Snij de paprika in sliertjes.
  7. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze met koud water af.
  8. Wanneer de soep gekookt is, blender dit tot een mooie soep.
  9. Voeg de paprika en kidneybonen toe en laat ca. 4 minuten doorwarmen.
  10. Verdeel over de borden en maak af met een el crème fraîche.

Bon appetit