Terwijl je ons bevallingsverhaal hier al kon lezen, gingen wij na twee nachtjes ziekenhuis de kraamweek in. Toen ik kraamzorg moest regelen zag ik er heel erg tegenop. Wij hebben niet vaak mensen over de vloer, houden er niet van als mensen in je kasjes zitten te snuffelen. Plus ik heb nog eens een man in huis die heel schoon en opgeruimd is!
Dus toen wij eenmaal naar huis gingen belde ik zelf de kraamzorg en voor ik het wist kwamen wij thuis en stonden er twee dames op ons te wachten. Twee??? Ja één in opleiding en de andere boordevol ervaring. Ik was zo blij dat ik heerlijk mijn eigen vertrouwde bed in kon, de rust en ontspanning die er thuis was had je in het ziekenhuis niet.

Voor ik het wist stonden ze al een kopje thee te zetten, hielpen ze met de voeding en werd de was gedaan. Terwijl de borstvoeding in het ziekenhuis niet opgang wilde komen, onze dochter niet wilde drinken was het thuis na twee dagen gelukt. Ze dronk heerlijk met een tepelhoedje en voor ik het wist had ik zulke pijnlijke borsten dat ik moest kolven… Melk in overvloed!
Terwijl manlief al snel weer aan het werk was, genoot ik van alle zorg! De heerlijke fruithapjes, broodjes die werden gesmeerd en de frisse badkamer elke dag. De verplichte rustmomenten in de middag en aan het einde van de week de korte wandeling.
Terwijl wij eerst twee dagen extra kraamzorg zouden krijgen, bleek dit op de vrijdag overbodig te zijn. De kraamzusters gaven aan dat het zonde zou zijn om een nieuwe kraamzuster te laten komen die gezellig op de bank kon komen babbelen. Want het ging allemaal gewoon super goed.
De zenuwen die ik in het begin had voor de kraamweek bleek volledig overbodig te zijn! De rust die beide dames uitstraalde was fijn en heel gezellig. De uitleg was elke keer duidelijk en het was leuk om het verschil te zien van de ervaring en van de lesboeken.
Wij hebben een heerlijke kraamweek gehad, wij hadden de mazzel dat er een klik was en deze twee dames kan ik nog elke keer tegenkomen bij de winkel. Want ééntje woont zelfs maar vijf minuten van ons vandaan.