Nu ik geen toetjes, snoepjes, chips of andere extra dingetjes meer eet doe ik soms extra moeite voor het ontbijt of lunch. Wat is er dan lekkerder dan pancakes met aardbeienjam of compote! Het is eigenlijk super simpel en deze ingrediënten zou je standaard in de kast moeten hebben staan.
Nu gebruiken wij geen melk, dus mocht je geen liefhebber zijn van sojamelk kun je deze vervangen. Maar mijn tip is toch, gebruik de biologische ongezoete sojamelk! De biologische heeft geen gekke smaak, geen slechte bestrijdingsmiddelen en uiteindelijk is je voetselafdruk kleiner.  

Voor 12 stuks

Ingrediënten

 • 225 gram bloem
 • 1 tl baksoda
 • snufje zout
 • 1 tl suiker
 • 1 ei
 • 300 ml sojamelk (bio)
 • boter om te bakken

Bereiding

 1. Klop het ei met de suiker, baksoda even op.
 2. Zeef de bloem en voeg deze toe samen met het zout.
 3. Voeg de sojamelk ook toe en meng tot een glad luchtig beslag.
 4. Pak de koekenpan en maak met 1 jus lepel drie pancakes.
 5. Wacht tot de belletjes aan de bovenkant zichtbaar zijn en draai ze om.
 6. Bak ze tot ze licht bruin zijn.

Lekker met aardbeienjam of aardbeiencompote.

Bon Appétit