Ik kwam deze Tag tegen op het wereld wijde web en dacht, laat ik die eens invullen! Met een leuke foto van onze dochter en vriendlief die de fles geeft er bij. We oefenen namelijk één keer per week a twee weken met de fles. Dit had ze al geleerd in het ziekenhuis en we blijven het oefenen zodat ik straks als ik wil gaan werken niet opnieuw hoef te oefenen met haar.

Maar genoeg over de foto, laten we beginnen met de Post Pregnancy Tag! 

Hoe oud is je kindje nu?
Drie weken en vier dagen, moest echt even tellen!
Hoe voel je je?
Goed, al voelde ik me al wel goed na twee weken.
Nog last van kwaaltjes?
Kwaaltjes, me lichaam is nog erg vol… Moet nog wennen aan grote borsten vol melk… Me benen zijn ook nog niet de terug qua kracht, maar dat is niet zo gek als je van week 29 van de zwangerschap niet meer echt kan lopen…
Is je eetlust veranderd? 
Nou ik heb minder zin in lekkere dingen, zoizo eten moet ik de laatste tijd echt om denken dat ik het doe. Heb gewoon eigenlijk niet zo trek, let extra goed op dat ik genoeg drink, want dat is natuurlijk extra belangrijk nu.
Zwangerschapskilo’s?
Ik was er tijdens de zwangerschap zestien kilo aangekomen en ben er al weer tien kwijt. Dat na drie weken vind ik wel heel erg fijn. Ik eet gewoon, drink gewoon en onze kleine meid eet voornamelijk de rest op denk ik.
Hoe kijk je terug op je zwangerschap?
Ik ben erg blij dat het achter de rug is, het was zeker geen roze wolk. Wonderlijk genoeg had ik ook veel meer pijn voor de bevalling dan twee dagen na de bevalling. Dus dat toont wel aan hoe de laatste weken van de zwangerschap is geweest.
Nu kan ik weer lekker naar buiten, genieten van de natuur. Wandelen en naar de volkstuin. Dit had ik allemaal wel heel erg gemist.
Hoe kijk je terug op je bevalling?
Ik kan precies de pijn nog voor me halen van het moment dat het hoofdje er uit moest. Ik had geen pijnstilling, natuurlijke bevalling was mijn wens. Maar buiten dat gevoel wat natuurlijk zeer pijnlijk was, kijk ik heel positief er op terug. Ik leerde dat mijn pijngrens wel heel hoog is, dat ik goed met de pijn om kon gaan en dan een bevalling van acht uur. Daar tekenen de meeste wel voor denk ik zomaar. (weten hoe het gegaan is? Lees dan even hier het bevallingsverhaal)
Zijn er dingen die je anders had gewild?
Tijdens de bevalling? Nee ik ben super begeleid en kon eigenlijk rustig in mijn eigen wereld zitten. Al zat ik drie uur na de bevalling nog in mijn blote kont onder een deken terwijl de opa’s en oma’s er waren. Dat stukje zou ik wel anders willen, want dan voel je je toch echt niet fris.
Hoe is het met jullie kindje?
Gaat goed, ze eet goed en groeit erg goed. Ze kijkt al en slaapt heerlijk in de box, ledikant of in de armen. Helaas is ze wel een vrij lange tijd verkouden geweest… Dat is wel heel sneu voor zo’n klein kindje hoor.
Hoe zijn de nachten?
Goed genoeg denk ik zomaar, twee a drie keer wil ze een hapje eten. Als ze gegeten heeft slaapt ze zo weer heerlijk verder. Plus als je borstvoeding geeft is eten geven wel heerlijk makkelijk, al moet ik wel echt het licht aan hebben staan… Anders blijf ik niet wakker.
Genietmomentjes?
Genoeg, voornamelijk als ik zie hoe verliefd vriendlief naar onze madam kijkt. Of als ze lekker ligt te eten en je met haar grote kijkers je aanstaart. tot ze langzaam wegzakt. Ben erg blij dat de borstvoeding goed loopt, want dat is toch een heel mooi momentje steeds op zo’n dag.
De grootste verandering?
Ik kan oprecht zeggen dat ik me na meer dan een jaar gelukkig voel. Tijdens het traject om zwanger te geraken en zwangerschap zelf voelde ik me eigenlijk niet gelukkig. Ik vond dat ik blij, tevreden en gelukkig moest zijn. Maar dit gevoel was er gewoon niet.
Nu dat de kleine meid er is, nu we een echt gezin vormen. Dat brengt me wel heel veel geluk. Vooral het bezig zijn met onze kleine meid!
Aan het werk?
Ja dat is zeker de bedoeling, helaas bij week dertien van de zwangerschap ontslagen… Nu straks na augustus hoop ik weer op een leuke baan voor drie a vier dagen in de week. Daarnaast wil ik lekker blijven schrijven hier en de moestuin. Dus genoeg leuks.
 
Jouw tip voor (aanstaande) moeders? 
Lees je vooral niet te veel in, volg je instinkt want echt blijkbaar hebben we een goed gevoel van wat het beste is!  Plus geniet lekker van alle kleine dingen en die roze wolk van zwangerschap, bevalling of straks als de kleine er is. Die bestaat echt niet voor iedereen!