Nu dat ik zelf weer regelmatig op de tuin ben te vinden, langzaam de tuin groener wordt en er ook van alles geoogst kan worden… Oogsten ik nu al drie keer rabarber, bijna 3 kilo bij elkaar en dat is meer dan vorig jaar. Vorig jaar weckte ik ook nog rabarber en nu hij op raakt is er niks lekkerders dan weer verse, net gekookte rabarber compote.
Nu vind ik hele zoette rabarber compote niet echt lekker, dus de standaard potjes uit de winkel komt hier niet in huis. Rabarber compote is ook super makkelijk te maken, je hebt immers maar drie ingrediënten nodig.
Nog nooit Rabarber compote gemaakt? Ga dan maar eens snel enkele stengels halen en zet een pannetje op.

4 personen

 

Ingrediënten

  • 500 g rabarber
  • 3 el suiker
  • 3 el water

Bereiding

  1.  Haal de onderkant en blad van de stengels.
  2. Was de stengels en snij in gelijken stukken.
  3. Voeg de rabarber, suiker en water toe aan een pan.
  4. Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten zachtjes koken.

Bon Appétit