Terwijl onze kleine indiaan de laatste tijd soms buikkrampjes heeft, ging ik opzoek naar een fijne speen die ook goed voelt om te gebruiken. Wij hadden wel een speen gekregen in zo’n pakket. Maar omdat een klein mensje nog al lang op een speen sabbelt vond ik het geen prettig idee om zomaar een speen te geven.

Zo ging ik opzoek en vond ik bij de winkel waar ik ook mijn wasbare zoogcompressen had gekocht, deze natuurlijke spenen van rubber. Eerlijk gezegd moet ik bekennen dat ze er nog al oud uit zien door de kleur, maar dit komt enkel door dat er geen kleurstoffen zijn gebruikt. Zo heeft natuurlijk rubber deze gele kleur en is de speen automatisch ook deze kleur.
De spenen zijn uit één stuk en hierdoor heb je geen overgang van andere materialen, zo kunnen er geen bacteriën in allemaal kieren zich verstoppen. Daarnaast voelt het rubber zacht aan en is het buigzaam.
De speen met kersvorm is van 0 tot 3 maanden en is kleiner dan de standaard spenen in de winkel. Daarnaast heb ik ook een speen besteld die een dentalvorm heeft. Deze is aangepast aan de kaken en is voor 0 tot 6 maanden. Bij deze spenen zijn er geen weekmakers, parabenen, pvc en BPA gebruikt. Altijd fijn om zo’n klein mensje in het begin te kunnen beschermen.
Op dit moment heeft onze kleine madam nog geen behoefte aan een speen, als ze erge buikkrampen heeft vind ze rust door even op de vinger of aan de tepel te sabbelen. De speen is nog vreemd en ze weet niet wat ze er nog mee aan moet. Ook goed aangezien ze het afraden om een speen te gebruiken voor de 4 weken.
Maar als het zover is heb ik twee mooie speentjes in huis plus een fijn koord om te speen niet kwijt te raken. Het geeft een rustig gevoel, wetend dat ze 100% natuurlijk zijn. Dus wel een groene tip waardig vond ik.
 
Let jij op wat voor speen je gebruikt?
Mocht je nieuwschierig zijn naar de spenen.