Nu dat onze kleine indiaan er is en de hele zwangerschap achter de rug, gaan wij ook weer lekker op pad. Nu gaan we geen kilometers weg, uren of dagen van huis… Maar we pakken wel lekker de auto en nemen de de kleine indiaan in de draagzak mee.

Ook nu dat de zwangerschap voorbij is, de zwangerschapskilo’s er natuurlijk nog niet af zijn. Vriendlief ook meer gezond wilde eten ging ik opzoek naar een gezonde plek om heerlijk te lunchen. Op zulke momenten vind ik het jammer dat wij niet in Amsterdam wonen, de stad vol lekkere gezonde eettentjes. Waar de saladebars al maanden als het geen jaren is als paddenstoelen uit de grond waren gekomen.
Nee bij ons konden enkel nog pizza’s, hamburgers, spareribs, friet enz worden  thuisbezorgd. Dankzij de zwangerschap voel ik me daar gewoon niet zo lekker bij, de smaak is niet meer wat het geweest is en word ik veel blijer van een salade, fruit of andere gezonde hapjes. Plus wij willen natuurlijk straks ook het juiste voorbeeld geven als het om eten gaat. Dus dan kun je het jezelf niet vroeg genoeg aanleren.
Toen kwam ik Saladebar Oogst tegen op internet, meteen sloeg ik hem op voor als ik alleen was en wat eten zou willen bestellen. Maar toen gingen wij naar de stad, zouden wij gaan lunchen en wat is er dan leuker om even de Saladebar Oogst uit te proberen. Wij wilde immers gezond eten en dat doe je anders niet zo makkelijk in de stad.
Zo deden wij onze kleine indiaan in de draagzak en liepen wij heerlijk door het groen naar het eettentje. Ik bestelde een wrap met van alles en nog wat en vriendlief een soort van sushi bowl met zalm, avocado en nog veel meer groente. Toen ze het kwamen brengen moesten wij wel even lachen, blijkbaar is het gebruikelijk dat de mannen de wrap nemen en de vrouwen een salade.
Het was heerlijk, misschien niet zo heel vernieuwend concept aangezien dit al jaren in Amsterdam is. Maar ik ben blij dat er nu eentje in de buurt zit en dat wij dus gewoon lekker gezond kunnen lunchen buiten de deur. Plus voor het eerst durfde ik gewoon even foto’s te maken!!! Normaal vind ik dat altijd  eng als je in een eettentje zit met andere mensen.
Wij hebben heerlijk gegeten en voelde ons veel fijner na deze lunch. Je lichaam juicht stiekem toch harder als je salades op hebt dan frietjes.
Saladebar Oogst
Zevenhuizen 8, 
1811 KB Alkmaar