Helaas… maar staat er nog steeds vlees op het programma, want ik ben nog zoekende hoe alles binnen te krijgen tijdens de borstvoedingsperiode en de linzen, bonen, kool te laten staan. Maar hierdoor kwam wel deze heerlijke salade op tafel, toen vriendlief deze zag werd hij verre van enthousiast. Tot hij het proefde en toen was hij net als ik verkocht. Dus zeker een fijn recept voor deze warme dagen.

2 personen
varkensvlees

Ingrediënten
  • 140 g zilvervliesrijst
  • 100 g chorizo
  • 250 champignons
  • 2 appels
  • 75 g rucola
  • 1 limoen
  • 1 tl rozemarijn, gedroogde
Bereiding
  1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Giet de rijst af en laat afkoelen, nog een klein beetje lauw warm is extra smaakvol bij deze salade.
  3. Snij de chorizo ondertussen in kleine blokjes.
  4. Snij de champignons in kwarten en verhit een pan zonder olie of boter.
  5. Bak de chorizo met champignons ca. 6 minuten op middelhoog vuur.
  6. Schep regelmatig om en snij ondertussen de ongeschilde appel in schijfjes van 1 a 2 cm. Zie foto
  7. Voeg de appel en rozemarijn toe en bak ca. 5 min op hoog vuur, tot dat de appel zacht is.
  8. Pers de limoen uit en meng de rijst in een saladeschaal samen met de rucola, appel chorizo mengsel en limoensap.

Bon appétit