Terwijl ik de wind langs mijn voeten voel glijden denk ik aan mijn Instagram account, ik vond altijd dat het hoorde om er één te hebben naast de blog. Maar nu de wind waait, de zon zich achter de wolken schuil houd. Pip de kat heerlijk tegen me been aan kroelt terwijl onze kleine indiaan lekker op mijn buik slaap, vind ik dit niet meer zo belangrijk. Ik begon rustig aan alle accounts lang te gaan, keek welke ik wilde blijven volgen en ontvolgde zo meer dan 100 mensen.

Opeens heb ik nog maar twee Engelse mensen en de rest is Nederlands. Gooide ik mijn profiel op privé zodat niet iedereen meer zomaar alle foto’s kan zien. Zo tackelde ik ook direct een ander klein irritatie bronnetje van Instagram en sommige gebruikers.

Altijd dat volgen en ontvolgen

Terwijl ik genoot van sommige foto’s zag ik opeens een kleine melding in mijn scherm, iemand had mijn Instagram leuk gevonden en was hem gaan volgen. Maar nog geen drie minuten later was die gene al weer weg, dit gebeurde drie keer en zo stuurde ik een berichtje dat ik die gene echt niet ging volgen.

Langzaam bekeek ik mooie foto’s van iemand moestuin, ik genoot daar erg van, maar al die mensen die steeds maar volgen en ontvolgen halen het plezier er af. Het vertroebeld mijn lijstje van wat ik leuk vind aan Instagram.

Die cijfers

Rustig denk ik terug hoe ik in het begin was, graag wilde ik een aantal volgers. De cijfers vond ik stiekem erg belangrijk, zowel op mij blog als op Instagram, al die mensen die de hele dag volgen en ontvolgen hopen ook op dat jij hun gaat volgen. De cijfers zijn belangrijk en opeens vind ik het veel leuker om een klein clubje te hebben, zij die reageren op mijn stories. Of op een foto en zo opeens een leuk gesprek ontstaan met een wildvreemde.

Reclame

Maar helaas kom ik tegenwoordig ook steeds reclame tegen, zowel tussen alle mooie foto’s als tussen de stories. Juist ik probeer altijd zo min mogelijk reclame in mijn mailbox te krijgen, kijk ook amper nog televisie en heb een nee nee sticker op de brievenbus. Zelfs op mijn eigen blog gebruik ik echt maar één reclame stukje om zo stiekem hopelijk de domein kosten er uit te krijgen. Maar ik moet toegeven, dat werkt eigenlijk niet.

En toch…

Ondanks dit geniet ik nog wel af en toe van Instagram. Ik vind het leuk om foto’s te delen, heb nu een kleine lijst met mensen die ik volg en me account staat op privé. Ook vind ik het zo heerlijk om mama’s, moestuintjes, mede borduursters en breisters tegen te komen, uit alle windstreken en dat is eigenlijk het leukste!

Wat vind jij van Instagram?
Plus wat vind jij van de puntjes die ik noem?

Klik op de foto voor de bron