Terwijl mijn benen nog een beetje zeer doen van de eerste keer fietsen sinds achttien hele weken, ben ik blij dat ik heerlijk weer door het park heb kunnen fietsen en even geen auto nodig had. Terwijl ik dit schrijf besef ik me dat ik heel veel comentaar kan krijgen op dit blogje, maar so be it.

Terwijl de zon scheen vroeg ik vriendlief of we even naar de tattoo shop zouden fietsen, ik had immers al een tijdje een idee en wilde eigenlijk wel een keer even met een tattoo artiest vragen of het kon, prijsindicatie krijgen en natuurlijk straks een afspraak om het daadwerkelijk te zetten.

Ik stelde voor op de fiets te gaan met onze kleine meid in de draagzak, vriendlief gaf aan dat hij het wel eng vond. Begrijpelijk want dat vond ik ook wel een beetje, maar straks als ze voorop zit gaat het ook eng zijn. Is het ook gevaarlijk en kan er ook van alles gebeuren. Zo pakte ik mijn nog altijd nieuwe mama fiets en fietste we naar de stad. Terwijl ik aan het fietsen was besefte ik mij direct dat ik dit nooit had gekund als ik mijn oude fiets nog had. Nu had ik veel ruimte tussen mij en het stuur, fijne dikke banden en zat ik heel netjes rechtop.

We fietsen over fietspaden richting de stad, ik voelde voor het eerst weer de wind door mijn haren. Mijn kont deed zelfs een beetje zeer en ook de voorkant voelde ik wel degelijk. Nu is het ook acht weken geleden dat ons meisje is geboren, dus dat het allemaal nog beetje gek voelt vanbinnen begrijp ik wel. Maar oh wat was het fijn dat ik zo van a naar b even kon gaan. Even geen auto, maar even heerlijk op de fiets.

Eenmaal thuis was ik wel echt moe, had ik een afspraak voor het ontwerpen van de tatoeage en doken wij heerlijk even onder de wol. Ik vond het echt fijn om zo ons te vervoeren en dit zal zeker niet de enige keer zijn. Ondanks de vele negatieve verhalen die ik hoor, ik voel me hier fijn bij. Zo knus tegen elkaar op reis om van a naar b te komen. Natuurlijk maakte wij ook even een foto in het park, want de eerste keer op de fiets moest natuurlijk ook straks in het fotoboek.

Wij fietsen samen, heerlijk.
Net als mijn moeder vroeger, al had die er dan drie op de fiets…