Wat een regen hebben wij weer gehad de afgelopen dagen, de tuin knapt er ook echt helemaal van op! Ik was een paar dagen niet naar de tuin geweest. De regen, vermoeidheid en drukte hielt me tegen. Maar na een paar dagen was het dus weer even tijd, de courgette zouden immers maar door groeien. Laat je die nu juist graag klein willen oogsten omdat ze dan het smakelijkst zijn.

Terwijl ik het lange pad afliep naar mijn tuintje die helemaal aan het einde van de volkstuinvereniging zit, genoot ik echt van iedereen zijn tuintje. Vele bloemen, kolen, groentes en boontjes waren te zien. De tuinen waren groen echt vol en toen ik eenmaal bij mijn tuintje aankwam stond ik met mijn mond open. De mais was de lucht in geschoten en de boontjes hadden nog meer bloemen.

De eerste zonnebloem was open gegaan op mijn tuin, volgend jaar ga ik echt meer zonnebloemen zaaien want oh wat zijn ze mooi. Ik heb een lage variëteit en dat werkt heel goed op de tuin. Aangezien het daar altijd heel hard waait. Tussen het mais groeit de pompoen ook opeens heel hard, alle kanten schiet hij op en dat was ook de bedoeling.

Terwijl alle bijen van de imker druk bezig waren op mijn lavendel, maar ook op de preibloemen, zonnebloemen, courgette bloemen en bloemen van de boontjes. Het lijkt opeens wel een bloemenzee op de tuin!

De tuin gaat goed, helaas heb ik wel heel veel onkruid nog te verwijderen. Het warme weer zorgde er voor dat er een explosie is geweest, maar dan gaan we gewoon weer in de avonden heerlijk even naar de tuin. Terwijl vriendlief heerlijk met de kleine meid in huis zit. Met het warme weer en de zon vind ik het namelijk niet zo’n fijn idee om haar op zo’n veldje neer te zetten. Plus ik heb even niks op rekening mee te houden, enkel maar bezig zijn met de moestuin.

Goed voor lichaam en geest.

Nieuwsgierig wat ik tot nu toe heb geoogst?
Klik dan even hier.