Negen weken geleden was het zover, toen werd onze kleine meid geboren… Nu na deze twee maanden lijkt het of mijn leven nooit anders is geweest. Opeens ben ik gewend om bijna nooit meer alleen te zijn. Voel ik me juist heerlijk als wij met zijn drieën even ergens simpel een broodje eten als gezin en heel soms denk ik wel eens terug aan de zwangerschap en bevalling. Want ja die negen weken lijken opeens veel langer geleden…

Terwijl ik op andere blogs lees over babyshowers, de leuke cadeautjes die men krijgt en het verrassingseffect van het onthullen van een “boy or girl”, gaan mijn gedachten terug naar mijn tijd van de zwangerschap. Ik had een jaar ervoor bij een vriendin een babyshower mee gemaakt met de nodige babyshower versiering, hapjes en cadeautjes.  Ik besloot hierdoor al snel dat mijn vriendinnen en familie  geen babyshower hoefden te organiseren. Achteraf gezien is dat ook het beste geweest, aangezien ik met 28 weken acht hele dagen in het ziekenhuis heb doorgebracht.

Nu moet ik wel toegeven dat ik de versiering wel leuk vond, maar het hele idee van veel cadeautjes voordat je überhaupt bevallen bent vind ik nog steeds een beetje gek. Wat ik stiekem wel een klein beetje jammer vond is dat wij niet echt aan geboorte versiering hebben gedaan. Toen ik na drie nachtjes naar huis mocht hing er wel een slinger in huis, maar meer was er eigenlijk ook niet. Nu kon er ook niet zo’n leuke vogel voor het raam bij ons aangezien wij geen voortuin hebben en ik me dan eerlijk gezegd afvraag hoelang zoiets blijft hangen bij ons in de buurt.

Nu vele kraambezoekjes later en nog een paar te gaan snap ik wel dat mijn vriendin een kraamfeest heeft gehouden. Niet omdat kraambezoek niet leuk is, nee integendeel… Maar meer omdat je er eigenlijk heel lang mee bezig bent en je zelf al in een andere fase bent beland. Je bent al gewend aan je kleine, geniet echt van het gezinsleven en dan komen er opeens nog steeds vrienden en familie kijken naar het nieuwe kleine meisje. Die voor jou helemaal niet meer nieuw aanvoelt.

Stiekem leek mij zo’n kraamfeest ook wel erg leuk, lekker het hele huis even over de top versieren. Lekkere hapjes en drankjes maken en even alle ogen op je kleine meisje gericht en dan is het klaar. Ondertussen kun je jezelf even vol stoppen met lekkere hapjes, drankjes en dankbaar alle cadeautjes in ontvangst nemen. Even kun je je huis laten ontploffen in kleurige versiering en na het feestje is het klaar en kan alles weg. Want om eerlijk te zijn raak ik versiering in huis altijd heel snel beu, de slinger “een meisje geboren” hing ook niet heel lang in huis.

Maar wij hebben het anders gedaan, zullen het niet nog een keer over hoeven doen en als wij dat wel zouden doen zou ik serieus nadenken over een kraamfeest, want eigenlijk is dat nog niet zo’n gek idee.

In samenwerking met feestwinkel.nl