Toen ik zwanger was schreef ik een blogje over wasbare luiers vs wegwerp luiers… Als eerst moet ik toegeven dat de berekening niet helemaal klopte , maar dat komt later nog een keer aanbod als ik mijn ervaring deel. Want sinds vandaag ziet mijn commode er zo uit, opeens liggen er wasbare luiers en billendoekjes.

Wij hebben negen weken wegwerpluiers en billendoekjes gebruikt, negen weken hebben wij echt zitten stoeien met luieruitslag en toen ik de billendoekjes van WaterWipes probeerde verdween deze luieruitslag als sneeuw voor de zon… Ook heb ik die negen weken lang zakjes vol luiers naar de container gebracht, elke keer dat er een zakje vol was vond ik het vervelender en vervelender. Het was toch zoveel afval! Dus na wikken en wegen bestelde ik wasbare luiers en omdat de WaterWipes billendoekjes enkel met water en een druppeltje olie zijn, besloot ik ook om wasbare billendoekjes te gaan gebruiken.

Langzaam komt de wil om weer groener te leven weer terug, even maakte het mij allemaal niet meer uit. Althans dat dacht ik want anders was ik nu niet naar wasbaar luiers en doekjes gegaan. Ook ben ik weer terug naar honderd procent vegetarisch eten en gebruik ik op dit moment ook even helemaal geen zuivel meer. Ik kan dus stiekem wel zeggen, I am back!!! Het huis word weer ontdaan van overbodige spullen, ik heb zelfs een lijst gemaakt met baby kleding die wij hebben zodat er niet kasten vol kleding komt die ze dan nooit draagt. Plus ik natuurlijk weet wat er nog wel aangeschaft moet worden, want bij maatje 56 greep ik behoorlijk mis toen ze overging van 50 naar 56…

Mijn kledingkast moet er ook aan geloven en de tv staat weer uit, de telefoon ligt bij het raam en niet meer steeds in mijn hand! De breinaalden zijn weer uit de kast en de groene vingers zijn weer helemaal terug. Plus de wandelschoenen en de fiets!

Heerlijke nieuwe energie en een extra leuke uitdaging nu wij een klein meisje hebben. Dus op naar het testen van de luiers en billendoekjes en dan volgt er binnen kort een blogje over mijn ervaring met de luiers en billendoekjes. Plus een berekening die beter klopt met mijn nieuwe ervaring!

Wordt dus vervolgd!!!