Terwijl ik zondag avond laat een mailtje stuurde naar het consultatiebureau om te vragen wat ik het beste kon doen met de voeding van onze kleine madam.  Besloot ik de zelfde avond dat ik zelf eens een week veganistisch zou gaan eten. Waarom zul je misschien denken? Maar één omdat onze kleine madam heel veel huilt, windjes laat, krampjes heeft toen wij rustig aan wat vaker flesvoeding gingen geven. Maar ook omdat mijn eigen lichaam veel misselijkheid kent en ook buikpijn sinds ikzelf niet meer oplet, ik had toen ik inimini was koemelkallergie…

Ik dacht dat het super lastig zou zijn maar ik moet zeggen dat het eigenlijk wel meevalt. Ik dronk al geen melk en smeerde geen dierlijke boter op mijn brood,  ik at wel kaas en soms een softijsje die ik op de mindere dagen meteen voelde in mijn buik… Maar ik leerde dus dat je super lekker kunt koken met enkel plantaardige producten! Ik heb al een zalige pasta gegeten, een salade en ik heb nog nooit zoveel noten, paprika en andere natuurlijke ingrediënten in een recept gezien.

Het is dus eigenlijk helemaal niet zo erg, plus het zorgt er voor dat je ook weer lekker zelf kookt. Zelf je koekjes maakt en zelf je pastasaus maakt met sojaroom, tomaten en paprika’s! Nu hoop ik stiekem ook wel dat het ons meisje helpt, dat ze langzaam vaker flesvoeding kan gaan krijgen en hierdoor dat ik zonder problemen op sollicitaties of andere uitjes kan gaan. Als misschien fanatieke borstvoedingsgoeroe kun je nu meteen gaan roepen dat ik moet kolven… Ja dat is misschien het beste, maar als kolven geen optie is omdat dit niet lukt houd het toch snel op hé!

Zo eet ik nu opeens een week veganistisch en krijgt ons meisje elke avond een fles. Hopelijk went ze langzaam aan de fles zodat ze die ook leegdrinkt en niet liever bij mama aan de borst hangt. Stiekem hoop ik dat het koemelk gedoe niets uitmaakt voor het meisje, want het zou fijner zijn voor haar en ons dat ze gewoon lekker alles kan eten. Plus ik hou er niet van om labeltjes op mijn meisje te plakken van een allergie of andere dingen, want tegenwoordig hebben ze allemaal wel een labeltje.