Het is maandag ochtend en een week lang zijn er geen dierlijke producten op mijn bord beland. Ik hervond in deze week mijn creativiteit en de zin om te koken, bakte voor het eerst weer een taart. Die ik zelf eigenlijk helemaal niet zo lekker vond en zocht al weer nieuwe baksels op om te proberen. Ging eten bij mijn ouders en nam mijn eigen avond eten.

Het was een week van lekker eten, je energiek voelen na de lunch en ik had geen middag dip. Kreeg weer wat trek na twee weken mijn eetlust te hebben verloren en ook in die twee weken stond mijn gewicht stil, ook al at ik te weinig. Nu vandaag besloot ik om door te gaan met veganistisch eten, zocht ik nieuwe recepten om te proberen. Werd ik blij van de weegschaal omdat mijn lichaam weer rustig is begonnen met lichter worden zoals hoort bij borstvoeding.

Eigenlijk doe ik nu eigenlijk iets wat ik zo’n vijf jaar geleden al wilde, maar toen werkte ik in de kaasindustrie en keurde ik één keer in de week kaas. Het voelt goed om een kleinere voetafdruk achter te laten, om geen dieren te eten of te gebruiken. Maar het is ook omdat ik vroeger zelf koemelkallergie had en eigenlijk tot de dag van vandaag had mijn lichaam moeite om met zuivel om te gaan. Ik ben dus gaan luisteren naar mijn lichaam en ben benieuwd hoe dit pad verder gaat lopen. Hoe mijn lichaam zich gaat vormen zonder dat ik echt op een bewust dieet zit van koolhydraten tellen of andere gekkigheid, iets wat ook niet mag als je borstvoeding geeft en iets waar ik altijd op tegen ben geweest. Een dieet moet je niet volgen, je moet immers je voedingspatroon aanpassen en altijd zo blijven eten.

Een nieuwe uitdaging, maar ik heb er zin in. Heb immers al een week genoten van het heerlijkste eten, wat ook nog eens gewoon lekker gezond was!

Voor de bezorgde lezer of ik wel genoeg voedingsstoffen binnen krijg, ik hou bij wat ik eet met behulp van de Eetmeter.